R.Berankis pateko į turnyro JAV ketvirtfinalį

Penktąją pergalę iš eilės ATP serijos tarptautiniame „Farmers Classic“ teniso turnyre JAV, kurio prizų fondą sudaro 557 tūkst. dolerių, iškovojo pajėgiausias Lietuvos tenisininkas 22-jų metų Ričardas Berankis.

Tik po kvalifikacinio turnyro į pagrindines vienetų varžybas patekęs bei 141-ąją vietą pajėgiausių planetos tenisininkų reitinge užimantis lietuvis ketvirtadienį aštuntfinalyje po 1 valandą ir 15 minučių trukusios kovos 6:4, 7:5 įveikė 29-erių metų rusą Igorį Andrejevą, kuris ATP klasifikacijoje užima 89-ąją vietą.

„Viskas susiklostė neblogai. Po to, kai laimėjau jo padavimus, atlikdamas savus padariau kelias paprastas klaidas ir jis išlygino rezultatą. Tačiau šiandien buvo svarbiausia solidžiai priimti padavimą ir man tai dar kartą pavyko seto pabaigoje. Antrame žaidėme lygiai ir kai rezultatas buvo 5:5, atsilikau 15:40, bet gerai padaviau, jis vėliau suklydo ir laimėjau savo padavimus. Jam paduodant vėl gerai pavyko priimti ir tai viską nulėmė. Taip, jo kairė silpnesnė, todėl jis stengėsi viską apibėginėti, o juda jis žiauriai greitai. Smagu, kad laimėjau, toliau laukia kitas mačas“, - tvirtino Lietuvos tenisininkas.

Patekęs į ketvirtfinalį R. Berankis užsitikrino 16 360 dolerių čekį bei 57 ATP reitingo taškus.

Lietuvio varžovu ketvirtfinalyje bus ketvirtas pagal skirstymą 30-metis prancūzas Nicolas Mahut (ATP-66), kuris aštuntfinalyje iš tolesnės kovos eliminavo vienmetį italą Paolo Lorenzį (ATP-91) - 7:5, 7:6 (9:7).

Be pagrindinio prizo turnyro nugalėtojui atiteks 100 650 dolerių čekis ir 250 ATP reitingo taškų.


Šiame straipsnyje: Ričardas BerankisATPtenisas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rička

Rička portretas
nesustok!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių