Įvyko pirmosios BMW Formulės Mini lenktynės

Šį savaitgalį Vilniuje, Plytinės kartodrome įvyko pirmasis BMW Formulės Mini kartingo taurės lenktynių etapas. Finaliniame dvidešimties ratų važiavime pirmas finišo liniją kirto septynmetis vilnietis Gustas Grinbergas. Antrą vietą užėmė devynmetis Markas Bukinas, trečioje pozicijoje  finišavo septynmetis Kasparas Vaškelis.

Lenktynių savaitgalis prasidėjo treniruotėmis, kuriose užtikrintai pirmavo M. Bukinas. Tačiau jau kvalifikacijos važiavime į priekį išsiveržė G.Grinbergas. Startavęs iš pirmosios pozicijos jis nugalėjo ir 15 ratų pusfinalyje, bei pasiekė geriausią visos dienos vieno rato įveikimo laiką - 38.453 s (vidutinis greitis 58,045 km/h). Pusfinalyje prasidėjusi, o finale įsismarkavusi pilotų kova nepaliko abejingo nei vieno žiūrovo.

Jau pirmuosiuose ratuose įvyko keli lenkimai, įpusėjus važiavimui į pirmąją vietą pakilo M.Bukinas, antroje važiavo K.Vaškelis. Po kelių ratų G.Grinbergas susigrąžino antrąją vietą, o iki finišo likus dviems ratams, starto tiesiosios pabaigoje aplenkė Marką ir pirmosios vietos jau nebeužleido. Justas Jonušis išsiveržė į ketvirtą poziciją ir sparčiai vijosi lyderius. Jei lenktynės būtų buvusios bent 5 ratais ilgesnės, nežinia ar jis nebūtų atsidūręs tarp prizininkų. Įnirtinga kova dėl penktosios vietos įsiplieskė tarp Aurimo Blažulionio ir Rapolo Šerkšno. Rapolas tiesiog prilipo prie Aurimo kartingo galo, tačiau aplenkti nesugebėjo. Finiše lenktynininkus skyrė tik 0.174 sekundės dalys. Ne mažiau atkakliai kovojo Nojus Nenortas su Kasparu Mičiūnu. Kasparas varžovą aplenkė pusfinalyje, bet finale greitesnis buvo Nojus, kuriam atiteko septintoji vieta.

Pasak jaunųjų sportininkų trenerio ir mechanikų komandos vadovo Tado Vaitkevičiaus, pirmąsias BMW Formulės Mini lenktynes galima vadinti ypač sėkmingomis. „Be galo džiaugiuosi, kad visi lenktynininkai pasiekė finišą abiejuose važiavimuose. Tai ir yra didžiausia sėkmė. Neįvyko nei vienos avarijos, technika negedo“,-kalbėjo Tadas Vaitkevičius.

BMW Formulės Mini organizatorius Dariaus Jonušis sakė, kad šios lenktynės atskleidė, jog visi pilotai yra pajėgūs kovoti dėl nugalėtojo vardo. Prie lyderių priartėjo vėliau prisijungę N. Nenortas ir K.Mičiūnas. Jaunesnieji niekuo nebenusileido vyresniems, o vyresnieji suprato, kad tik sunkus darbas treniruotėse gali duoti pergalės vaisių.

Kitos BMW Formulės Mini kartingo lenktynės įvyks birželio 19-20 Smalininkuose. Organizatoriai kviečia visus, norinčius pradėti lenktynininko karjerą, iki šios datos prisijungti prie BMW Formulės Mini. Visa informacija apie lenktynes yra skelbiama formulemini.lt interneto puslapyje.

BMW Formulė Mini. I etapas. Finalo važiavimas.

1. Gustas Grinbergas                                 20 ratų

2. Markas Bukinas                                    +1.349

3. Kasparas Vaškelis                                +9.806

4. Justas Jonušis                                        +12.714

5. Aurimas Blažulionis          +30.230

6. Rapolas Šerkšnas                                  +30.404

7. Nojus Nenortas                                    19 ratų

8. Kasparas Mičiūnas                                +6.332

BMW Formulė Mini. Taškai po I etapo

1. Gustas Grinbergas                                 45 taškai

2. Markas Bukinas                                    36 taškai

3. Kasparas Vaškelis                                30 taškų

4. Justas Jonušis                                        26 taškai

5. Aurimas Blažulionis          23 taškai

6. Rapolas Šerkšnas                                  23 taškai

7. Nojus Nenortas                                    17 taškų

8. Kasparas Mičiūnas                                16 taškų



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių