Futbolininką teisme pavertė neįgaliuoju

Futbolininkas Egidijus Juška teisme turi įrodinėti, kad pastaruosius aštuonerius metus duonai užsidirbdavo rungtyniaudamas aikštėje: "Vėtros" klubui atrodo, kad žaidėjas dar 2002 m. nepagydomai susižeidė.

Nevykdė įsipareigojimų

Dvejus metus su Vilniaus "Vėtros" klubu besibylinėjantis saugas Egidijus Juška vis dar negali išsireikalauti atlyginimo iš savo buvusios komandos. Šiuo metu VMFD "Žalgirio" garbę ginantis 35-erių veteranas siekia prisiteisti 156 tūkst. litų.

E.Juška "Vėtroje" rungtyniavo 2006–2008 m. 2008 m. rugsėjį futbolininkas, padedant Lietuvos futbolo federacijos drausmės komitetui, nutraukė sutartį ir paliko komandą dėl nevykdomų finansinių įsipareigojimų. Pasak E.Juškos advokato Lino Jako, klubas žaidėjui ne tik liko skolingas trijų mėnesių atlyginimą, bet ir buvo nevisiškai atsiskaitęs už ankstesnius sezonus. Be to, E.Juška teismo prašo priteisti kompensaciją už anksčiau laiko nutrauktą kontraktą, turėjusį galioti iki praėjusių metų pabaigos.

Žaidė "viena koja"

Pretenzijų nenorintis pripažinti "Vėtros" klubas teisme apstulbino E.Jušką savo gynybos argumentu: futbolininkas dar 2002 m. patyrė kelio traumą, po kurios buvo pašalinta dalis menisko. Esą po operacijos E.Juška nebegalėjo tęsti žaidėjo karjeros ir pasirašyti profesionalių kontraktų.

Tačiau "Vėtros" atstovai užmerkė akis prieš faktą, kad E.Juška per pastaruosius aštuonerius metus pakeitė keturias komandas Lietuvoje, Kazachstane ir Estijoje. Įdomiausia, kad "nepagydomai susižeidęs" saugas "Vėtros" ekipoje rungtyniavo tris sezonus, kol buvo nutrauktas kontraktas.

"Visas aplinkybes dėl kontrakto nutraukimo iš klubo pusės išgirdome tik teisme. Žaidėjui tai buvo naujiena. Tai vertiname kaip absurdiškus motyvus. Nurodoma, kad 2002 m. E.Juška patyrė traumą, po kurios esą nebegalėjo profesionaliai žaisti. Bet juk E.Juška būtent tai ir darė šešerius metus, kol buvo nutrauktas kontraktas. Tokių aiškinimų tiesiog graudu klausytis", – stebėjosi L.Jakas.

Laukia ieškinių lavina?

E.Juškos advokato teigimu, taikiai išspręsti klausimo dėl skolos grąžinimo iki šiol neleido buvusio "Vėtros" vadovo Romo Stašausko pozicija. L.Jakas vylėsi, kad sausį klubo kontrolę perėmęs Rusijos verslininkas Antonas Treušnikovas į E.Juškos reikalavimus pažiūrės geranoriškiau.

Vilniaus apygardos teismas nuosprendį šioje byloje turėtų paskelbti kitą mėnesį. Neoficialiomis žiniomis, jei E.Juškos ieškinys būtų patenkintas, veterano pavyzdžiu gali pasekti ir "Vėtros" klubą į teismą paduoti ir daugiau buvusių Vilniaus ekipos žaidėjų, nesulaukiančių atlyginimų.


Šiame straipsnyje: vilniaus vėtraegidijus juška

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių