Dviračių maratone – pasaulio treko elitas

Sekmadienį Ignalinoje pajėgiausi Lietuvos dviratininkai ir dviračių mėgėjai startuos trečiajame maratonų taurės etape.

Tradicinės varžybos Ignalinoje, kurių trasa drieksis Ažušilės kraštovaizdžio draustiniu, skaičiuoja jau devintus metus. Šiame etape prie visų startuosiančių prisijungs ir šiuo metu Lietuvoje viešinčios Simona Krupeckaitė bei Gintarė Gaivenytė.

Karališku vadinamame Ignalinos etape tradiciškai laukiama visų dviračių sporto profesionalų ir mėgėjų. Mėgėjai varžysis 35 km ilgio trasoje, sportininkai turės įveikti 2 ratus po 35km. Patys mažiausi dalyviai iki 10 m amžiaus taip pat dalyvaus lenktynėse prieš pagrindinio maratono startą, jų užduotis - 1,5 km ilgio trasa.

Pirmajame Lietuvos dviračių maratonų taurės etape, kuris vyko gegužės 23 d. Druskininkuose, kartu su kitais 600 dalyvių jėgas išmėgino vienas pajėgiausių šalies dviratininkų Tomas Vaitkus. Antrajame, Vilniaus etape, jo širdies draugė profesionali dviratininkė Elizabeth Hatch startavo su daugiau nei 700 dviračių sporto profesionalų ir mėgėjų.

Manoma, kad Lietuvos dviračių maratonų taurės gimtojoje Ignalinoje į startą su S. Krupeckaite ir G. Gaivenyte priešaky stos rekordinis dalyvių skaičius.

Renginio programa:

2010 m. rugpjūčio 8 d., Ignalinos vasaros estrada

09:30-11:00 – Registracija

10:30 baigiasi vaikų iki 10m amžiaus registracija baigiasi

11:00 – Vaikų maratono startas

11:40 – Atveriami starto koridoriai

12:00 – Pagrindinio maratono startas

14:20 – Viso maratono nugalėtojo finišas

16:00 – Apdovanojimai


Šiame straipsnyje: dviračių sportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių