Didysis futbolas: ar D. Drogba su „Galatasaray“ žengs tolyn?

 

 

Antradienio vakarą prestižiškiausiame Europos klubų turnyre, UEFA Čempionų lygoje, paaiškės dar dvi komandos, pateksiančios į turnyro ketvirtfinalio etapą. Vokietijoje dėl kelialapio susikaus Gelzenkircheno „Schalke“ ir Stambulo „Galatasaray“ ekipos, kurių pirmoji dvikova baigėsi 1-1.

Vokietijos „Bundesliga“ sezoną su trenksmu pradėjusi „Schalke“ ekipa vėliau „nusivažiavo“. Šiuo metu šalies pirmenybių turnyrinėje lentelėje jie dalinasi ketvirtą-penktą vietas su Frankfurto „Eintracht“, tačiau pakovoti dėl čempionų titulo neturi jokių šansų, nes nuo lyderiaujančių Miuncheno „Bayern“ futbolininkų atsilieka net 27 taškais.

Dar prieš porą savaičių „Schalke“ klubas Vokietijos pirmenybėse rikiavosi tik devintoje vietoje, tačiau komandos žaidimas vis gerėja, leisdamas jai pamažu kopti aukštyn turnyrinėje lentelėje. Gerėjantį žaidimą įrodo ir savaitgalį prieš šalies čempionų Dortmundo „Borussia“ ekipą iškovota pergalė 2-1, kurioje „Schalke“ turėjo daugybę progų.

Kitame vietiniame turnyre – Vokietijos taurėje („DFB-Pokal“) – Gelzenkircheno miesto futbolininkams sezonas jau baigtas. Čia juos savų sirgalių akivaizdoje nuskriaudė „Mainz“ ekipa, kuomet aštuntfinalio etape šventė pergalę 2-1.

Šio sezono Čempionų lygos grupės etape „Schalke“ finišavo pirmoje vietoje, už savęs palikdama Londono „Arsenal“, o pirmose aštuntfinalio rungtynėse prieš „Galatasaray“ įmuštas įvartis reiškia, kad vokiečius, norint kelialapio į kitą turnyro etapą, antradienio vakarą tenkintų netgi nulinės lygiosios.

Komandos naujienos: Šio vakaro rungtynėse veikiausiai nepamatysime savaitgalį kelį susižalojusio puolėjo Klaaso Jano Huntelaaro. Taip pat nežais traumą besigydantis Ciprianas Marica ir Čempionų lygos turnyrui neregistruotas Raffaelis. Negana to, po traumos nespės atsigauti ir Kyriakosas Papadopoulosas bei Ibrahimas Afellay‘us, o Jermaine‘as Jonesas nežais dėl kortelių.

Praėjusį sezoną Turkijos čempionų titulą iškovoję „Galatasaray“ futbolininkai šiemet „Super“ lygoje vėl demonstruoja puikų žaidimą. Komanda, likus vienuolikai turų iki sezono pabaigos, savo sąskaitoje turi 47 taškus ir rikiuojasi pirmoje turnyrinės lentelės vietoje, artimiausius persekiotojus lenkdama keturiais taškais.

Prieš prasidedant sezonui „Galatasaray“ ekipa vieno mačo sistemos turnyre laimėjo 3-2 prieš Stambulo „Fenerbahce“ ir iškovojo Turkijos Super taurę, tuo tarpu su Turkijos taure jiems jau teko atsisveikinti aštuntfinalyje, kuomet savo aikštėje buvo pralaimėta rezultatu 1-2 prieš „1461 Trabzon“ ekipos žaidėjus.

„Galatasaray“ klubui kiek nesėkmingai susiklostė sezono pradžia Čempionų lygoje. Per pirmus du turus turkų ekipa patyrė dvi nesėkmes, bet vėliau iškovojo tris pergales ir kartą sužaidė lygiosiomis. Su dešimčia taškų H grupėje Stambulo klubas liko antras. Verta paminėti, kad savo žiūrovų akivaizdoje Turkijos čempionai sugebėjo įveikti Anglijos vicečempioną „Manchester United“.

Stambulo miesto klubas sausio mėnesį sustiprino savo sudėtį, įsigydami praėjusį sezoną Čempionų lygoje triumfavusį puolėją Didierą Drogba ir prieš tris metus šį turnyrą laimėjusį saugą Wesley Sneijderį, todėl ekipos vadovybė šio sezono Čempionų lygoje tikisi pasiekti daugiau negu aštuntfinalis, bet tam šįvakar reikia įveikti „Schalke“ futbolininkus.

  • Prognozuojama startinė sudėtis:
  • Muslera
  • Sabri – Semih – Nounkeu – Riera
  • Hamit – Melo – Selçuk
  • Sneijder
  • Burak – Drogba

Komandos naujienos: Savaitgalį pailsintas Didieras Drogba antradienio mačą turėtų pradėti startinėje sudėtyje. Dėl kortelių savaitgalį nežaidęs Felipe Melo veikiausiai taip pat pradės rungtynes nuo pradžių. Visgi, Tomašas Ujfaluši vis dar gydosi traumą ir negalės padėti komandai kovoje prieš vokiečius.


 

Akimirka iš pirmosios komandų dvikovos | Turkpix/Scanpix nuotr.

Šios komandos tarpusavyje yra žaidusios tik vieną kartą:

  • „Galatasaray“ 1 – 1 „Schalke“ (2013 m. vasario 20 d.)
  • 12' [1 - 0] Burak Yilmaz
  • 45' [1 - 1] Jermaine Jones

Įdomūs faktai:

• „Schalke“ futbolininkai laimėjo tris paskutines rungtynes, tačiau prieš tai per trylika rungtynių visuose turnyruose buvo laimėję vos vienerias.

• Gynėjas Benediktas Howedesas ir atraminis saugas Romanas Neustadteris „Schalke“ garbę gynė visose šio sezono Čempionų lygos rungtynėse nuo pradžios iki galo, todėl tikėtina, kad šiuos futbolininkus aikštėje pamatysime ir šiandien.

• Dvi iš trijų šio sezono Čempionų lygoje iškovotų pergalių „Galatasaray“ futbolininkai pasiekė būtent išvykoje, todėl mače prieš „Schalke“ jie gali nustebinti.

• „Galatasaray“ ekipos puolėjas Burakas Yilmazas šį sezoną tapo pirmuoju turku, žaidusiu Čempionų lygoje už keturis skirtingus klubus. Anksčiau jis šiame turnyre yra dalyvavęs su Stambulo „Bešiktaš“, Stambulo „Fenerbahce“ ir Trabzono „Trabzonspor“ klubais.

Pirmųjų „Galatasaray“ ir „Schalke“ rungtynių akimirkos:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių