Už inovatyvius produktus apdovanotos trys Kauno rajono įmonės

  • Teksto dydis:

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmuose įteikti apdovanojimai trims Kauno rajone veikiančioms ir išskirtinius produktus gaminančioms įmonėms. UAB „Emplastrum“, UAB „Cosmoway“ ir UAB „Akvatera LT“ – trys iš 21 paraiškas konkursui „Sukurta Kauno rajone 2020“ pateikusių įmonių.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius susirinkusiems sakė: „Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai – didžiausia verslo organizacija ne tik Kauno regione, bet nuo 2021 metų ir visoje Lietuvoje. Po ką tik įvykusio Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų tarybos posėdžio mūsų bendruomenėje jau 662 nariai. Atstovaujame verslo interesus, organizuojame renginius – konferencijas, „Apskritojo stalo“ diskusijas, verslo pusryčius, seminarus, kontaktų renginius, tačiau kartu norime atkreipti dėmesį į pažangiausius, inovatyviausius verslus ir paskatinti įmones kurti inovatyvius, aukštos kokybės ir draugiškus aplinkai produktus, kurie galėtų lygiaverčiai konkuruoti Lietuvos ir užsienio rinkose. Taip atsiranda tokie konkursai kaip „Sukurta Kauno rajone“, kurie kartu su Kauno rajono savivaldybe rengiami jau ne vienerius metus.“

Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas renginio metu pristatė verslo aplinkos pokyčius ir galimybes Kauno rajone. Kauno rajonas yra viena iš nedaugelio savivaldybių Lietuvoje, Kurioje gyventojų skaičius nuolatos didėja, taip pat tai – viena jauniausių savivaldybių šalyje. Kasmet Kauno rajone auga ir verslo subjektų skaičius bei didėja tiesioginės užsienio investicijos, čia kuriama palanki verslui politika, taikomi lankstūs mokesčiai bei parama smulkiam ir vidutiniam verslui, pvz. nuo 2011 metų nauji verslo subjektai, kurių daugiau kaip 50 proc. darbuotojų yra Kauno rajono gyventojai, 3-iems metams atleidžiami nuo žemės, valstybinės žemės nuomos ir nekilnojamojo turto mokesčių. Palankios verslui infrastruktūros kūrimas yra vienas svarbiausių Kauno rajono savivaldybės verslo plėtros politikos prioritetų. „Mūsų krašte yra daug stambių užsienio kapitalo įmonių, bet labiausiai didžiuojamės vietos gamintojų verslais ir kuriamais unikaliais produktais“, – kalbėjo meras Valerijus Makūnas, pristatydamas renginio dalyviams Kauno rajono verslo galimybes.

Verslo bendruomenė pasidžiaugė, kad Kauno rajone veikia tiek inovatyvių įmonių, kuriose dirba ambicingi, tikslų siekiantys žmonės bei gimsta produktai, kurie prisideda prie žmonių gerovės turi įtakos ne tik mums, bet ir aplinkai. Siekiant suteikti galimybę visoms įmonėms dalyvauti ir laimėti konkursą, 2020 metais pirmą kartą įmonės buvo vertinamos suskirsčius į tris grupes pagal įmonių dydžius. Iš viso konkursui buvo pateikti 24 produktai.

Labai mažų įmonių kategorijoje (darbuotojų skaičius nuo 1 iki 9) nugalėjo Ringaudų seniūnijoje veikianti UAB “EmPlastrum”, sukūrusi pleistrus žvynelinei gydyti. „EmPlastrum“ startuolio įkūrėjas Aurimas Mazūras 2019 m. pasinaudojo Sveikatos inovacijų akademijos suteikta galimybe susipažinti su dirbtinio intelekto pritaikymo galimybėmis sveikatos priežiūros srityje ir šias žinias pritaikė praktikoje. Vos pora metų veikianti įmonė jau spėjo pelnyti pripažinimą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Mažų įmonių kategorijoje (darbuotojų skaičius nuo 10 iki 49) nugalėjo Taurakiemio seniūnijoje įsikūrusi UAB “Cosmoway”, konkursui pateikusi “Green Feel’s” prekės ženklo balinamąją dantų pastą su natūraliu kanapių sėklų aliejumi. 2012 metais veiklą pradėjusi įmonė gamina veido, kūno, plaukų bei burnos priežiūros priemones ne tik Lietuvai, bet ir Danijai, Norvegijai, Didžiajai Britanijai, Lenkijai, Jungtinėms Amerikos Valstijoms.

Vidutinių ir stambių įmonių grupėje (darbuotojų skaičius nuo 50 iki 250) nugalėjo Zapyškio seniūnijoje veikianti UAB „Akvatera LT“, sukūrusi pašarą šunims “Nature’s Protection Lifestyle Grain Free Salmon with krill”. „Akvatera LT“ pagaminta produkcija yra pelniusi aukščiausius apdovanojimus Lietuvos verslo konkursuose, jos gaminami pašarai eksportuojami į daugiau kaip 50 pasaulio valstybių. Renginio metu „Akvatera LT“ akcininkas Tauras Plungė sakė, kad įmonė auga ir ketina įkurti padalinį dar vienoje Kauno rajono vietoje – Domeikavos seniūnijoje.


Šiame straipsnyje: PPA 2022

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių