„Kauno dienos“ studijoje – mokslininkas N. Masiulis: fizinis aktyvumas gerina smegenų veiklą

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Lietuvos sporto universiteto (LSU) profesorius Nerijus Masiulis.

N. Masiulis su kolegomis iš užsienio šaliių atlieka tyrimą, kurio rezultatai nekelia abejonių – fizinis aktyvumas gerina ne tik savijautą, bet ir smegenų veiklą. Tai ypač aktualu vyresnio amžiaus žmonėms, nes jau nuo 20 – 30 metų mes pradedame prarasti kognityvinį pajėgumą (mąstymą, reakciją, dėmesį ir t.t.).

Nuo 60 metų prisideda dar viena bėda – kasmet raumenų masė sumažėja apie 1 proc., kas ilgalaikėje perspektyvoje atliepia kasdienę veiklą, tarkime, žmogui sunku net pakilti iš lovos.

Tyrimų rezultatai rodo, kad jėgos ir aerobinės treniruotės net ir per trumpą laiką ne tik pagerina bendrą savijautą, bet ir padidina smegenų tūrį. Be to, sumažėja riebalų kiekis, kuris padidina uždegimą organizme. Tad fizinė veikla, derinama su sveika mityba, ne tik prailgina gyvenimo trukmę, bet ir padaro gyvenimą kokybiškesniu.

Plačiau apie šio tyrimo rezultatus ir kasdienius pratimus, kuriuos gali atlikti beveik kiekvienas, prof. N. Masiulis pasakoja „Kauno dienos“ studijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
KA JUS ANT RAUDONIS LINIJOS 5SEKUNDES MAZOM RAIDEM PARASETE,NIEKO NEGALIMA IZIURETI TELKAM KALBAT RASOTE ANT JUOKO.3K ZIUREJAU IR NEGALEJAU NUMERIO UZSIRASYT

ukininks - teisingai kalbat

ukininks - teisingai kalbat portretas
a daba ka patvirtint ir uztvirtint studijas pasom pas mane i talka.... nemokamai bulvyciu pasodint... grynas oras...sveitata...atrakcijos...draugiskas kolektyvas.... grazios pavasarines foto socialiniuose tinkluose....ateisit ?

Anonimas

Anonimas portretas
ir nuvaro greičiau į kapines
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių