Visoje Lietuvoje sukčiavimus vykdęs vyras pričiuptas Kaune

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismui pareigūnai perdavė bylą, kurioje jaunas vyras kaltinamas apgaule savo ir kitų naudai įgijęs didelės vertės svetimą turtą.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas Kaune pagal dviejų fizinių asmenų ir dviejų įmonių, kurios teikia statybinės technikos, statybos įrankių bei įrangos, garso technikos nuomos paslaugas, pareiškimus, pranešė Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Nukentėjusieji nurodė, kad asmuo, sudaręs nuomos sutartį dėl įrankių bei statybinės įrangos nuomos bei pasiėmęs šiuos išsinuomotus daiktus savo žinion, jų negrąžino sutartą laiką ir vengė bet kokio kontakto su daiktų savininkais. Nurodytu mobiliojo ryšio telefonu neatsiliepinėjo, į elektroninius laiškus neatsakė.

Kauno pareigūnai išsiaiškino, kad dėl šio įvykdyto nusikaltimo yra įtariamas Alytaus miesto gyventojas. 23 metų vyras niekur nedirbantis, nesimokantis, jau ne kartą baustas administracine tvarka už įvairius teisės pažeidimus.

Taip pat jis praeityje teistas už įvairias nusikalstamas veikas bei teismo sprendimu būdamas tokio jauno amžiaus jau pripažintas recidyvistu, nes teistas už dešimtis svetimo turto vagysčių, plėšimą, neteisėtą disponavimą nešaunamuoju ginklu, nusikalstamu būdu gauto turto įgijimą ir realizavimą ir t. t.

Šis alytiškis įvairiuose Lietuvos miestuose esančiose įmonėse arba pas privačius fizinius asmenis išsinuomodavo profesionalius įrankius bei garso techniką, pavyzdžiui, grunto tankintuvą, frezavimo aparatą, vibro plokštę, plaunamą siurblį, kampines pjovimo stakles, garso stiprintuvą su garso kolonėlėmis ar pan., bei vėliau šiuos daiktus parduodavo pašaliniams asmenims, už tai gaudamas piniginį atlygį.

Įtarę apgaulę, į policiją nedelsdami pagalbos kreipėsi nukentėję asmenys bei įmonių atstovai, kurie patirtą materialinę žalą įvertino daugiau nei 17 tūkst. eurų.

Kadangi apgaulės schema buvo išaiškinta, o sukčiavęs asmuo buvo pričiuptas nepraėjus ilgam laiko tarpui bei dar nespėjus visų daiktų realizuoti, brangūs įrankiai ir statybinės technikos įranga buvo grąžinti jų teisėtiems savininkams.

Dėl padarytos nusikalstamos veikos įtariamasis prisipažino, o pagrindinį nusikaltimo motyvą įvardijo kaip pinigų stoką pragyvenimui. Šiuo metu baudžiamoji byla perduota nagrinėjimui į Kauno apylinkės teismo Kauno rūmus, kaltinamasis laukia galutinio teismo verdikto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As apakes

As apakes portretas
O kad pagavo tai puiku Tik ar pagal kitus analogiskus pareiskimus taip pat gaudyd.. ar vel keps sablona nepradeti tyrimo

As apakes

As apakes portretas
Civiliniai santykiai, ir nepradet bylos- Policija tik toki sprendima turejo priimti, nes dazniausiai tik taip ir padaro, o cia matomai , gal kokie pazystami paprase, gal net patepe balzamu, kad mieliau butu ir kad byla pradetu tai ir pradejo byla ir paciupo vagis Nes koek berasytum tokius pareiskimus jie nemato nusikaltimo sudeties Tai tokios isvados ir persasi pacios

paskandint lauko sikinyke

paskandint lauko  sikinyke  portretas
sukciu -aferiuga ir baigta kalba.....
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių