Gruodį dingusio jauno vyro paieškos – bevaisės: virpantis mamos balsas klausia vis to paties

  • Teksto dydis:

Gruodžio pabaigoje Kauno rajone dingęs jaunas vyras Arnoldas Rakauskas vis dar nerastas. Socialiniuose tinkluose ir toliau aktyviai dalijamasi pagalbos prašymais ir raginama netylėti ir nelikti abejingiems. 

„Prašau dalinkitės!!! Tegul tyla prabyla......Paieška niekada nebuvo nutraukta ir policija tikrai padarė gerą darbą – jie toliau nenuleidžia rankų!!! Dar nerado... Svetimas skausmas tampa savu, – rašoma plintančiame jautriame Loretos V. įraše. – Gyvenime taip nebūna, kad žmogus dingtų į niekur, kažkas tame dingime slypi! Jei tu skaitai ir žinai ką nors, bent menkiausią užuominą, gali padėti! Nelik abejingas(a)!!! Jo laukia ir ieško sesuo, brolis, tėtis ir mama!! Virpantis trapus mamos balsas klausia ir klausia to paties – kur mano sūnus??? Gilus atodūsis tarsi nebyli malda ir skausmo ašaros... O atsakymas – spengianti tyla. Sudraskyk tylą, kalbėk, netylėk. Bet kuri mama, davusi gyvybę savo sūnui, lauks jo visą gyvenimą...“

Moteris teigia, kad mama, ieškanti savo sūnaus, neturėtų susidurti su tokiu abejingumu. „O mes, mamos,  junkimės prie mamos maldos. Mamos malda –pati stipriausia malda pasaulyje.“

Primename, kad A. Rakauskas dingo naktį iš gruodžio 29 d. į gruodžio 30 d. 00.38 val. Išeidamas vaikinas vilkėjo juodus džinsus, tamsius marškinėlius. Rudaplaukio vaikino ūgis – apie 185 cm. Ant jo kaktos – randas.

„Jis viešėjo pas draugą pakaunėje, Kazimieravos kaime. Vakare jie išėjo į lauką, Arnoldas nieko nesakęs nuėjo. Draugas galvojo, kad pasivaikščios ir grįš, tačiau taip neatsitiko“, – tąkart portalo kauno.diena.lt žurnalistams pasakojo dingusiojo draugė ir užsiminė, kad su savimi vaikinas pasiėmė tik raktus. Mergina pasakojo, kad aplink draugo, pas kurį viešėjo A. Rakauskas, namus – vien miškai ir pievos.

Šiandien paskambinus prašyme, kuris platinamas viešojoje erdvėje, nurodytu telefono numeriu, atsiliepusi mergina prisistatė esanti A. Rakausko draugė Inesa. Ji teigė, kad paieškos vis dar bevaisės, policija, anot jos, dingusio vaikino ieškojo ir praėjusią savaitę. „Policija trečiadienį suorganizavo paiešką, o paieška penktadienį dėl blogo oro buvo atšaukta. Kol kas nepasakė, kada bus vykdoma kita paieška“, – sakė pašnekovė.

Anot jos, žmonės padėjo ieškoti dingusiojo, tačiau ji nėra sulaukusi skambučių ar žinučių, kuriose būtų pranešama informacija apie A. Rakausko dingimo aplinkybes. „Visi išgyvena skausmą ir nerimą, – sakė mergina. – Patys nieko nežinom, naujienų neturim.“

Tyrimą organizuojanti prokurorė Jūratė Plauskienė portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad vaikinas vis dar nerastas ir teigė, kad įtarimai niekam nepareikšti, įtariamųjų taip pat nėra. „Žinau, kad turėjo būti tęsiami paieškos veiksmai, – teigė prokurorė. – Paieška vykdoma nuo gruodžio pabaigos, paieškos veiksmai buvo šiek tiek pristoję, kai oro sąlygos neleido, dabar vėl atnaujinta. Ieškos, kiek įmanoma.“

Anot J. Plauskienės, tikrinamos visos versijos: „Nusikalstamos veikos, nelaimingo atsitikimo, paties pasitraukimo. Šios trys – pagrindinės. Nėra duomenų, kad būtų padaryta kažkokia nusikalstama veika. Ypač iš draugų.“

Anot jos, draugai jau seniai apklausti. „Pirmiausia buvo apklausti tie, kurie su dingusiuoju bendravo tą vakarą, tada ir kiti, kurie jį galėjo charakterizuoti. Kai kurie draugai buvo apklausti papildomai, kelis kartus, tikslinami parodymai. Daug padaryta“, – sakė prokurorė.

J. Plauskienė teigė, kad ji pati nėra turėjusi tokių bylų, kad asmenys būtų dingę ilgai, tačiau jos kolegos yra susidūrę su tokiais atvejais – kai kurie žmonės buvo dingę ilgai, tarkim, metus. 

Primename, kad kitą rytą po dingimo A. Rakausko draugai savarankiškai šukavo Kauno rajone esančio Kazimieravos kaimo apylinkes, kur išėjęs iš draugo namų A. Rakauskas nieko nesakęs dingo. „Kreipiuosi į visus pažįstamus, draugus, geranoriškus žmones... Dingo draugas, sūnus, brolis – Arnas. Bandysime jo ieškoti ir vėl. Labai prašome visų pagalbos – kas galite prisijunkite padėti surasti jį. Lokacija. (55.0421493, 23.9503955) Kazimierava prie „Wilbergs group“ 9 val. ryte. Mes turime vilties jį dar surasti“, – tąkart socialiniame tinkle „Facebook“ rašė dingusiojo draugas Laurynas.

Tąkart ieškoti jauno vyro susirinko apie 60-70 žmonių. Dingusiojo draugė Inesa portalo žurnalistams yra pasakojusi, kad jauno vyro ieškota sraigtasparniu, buvo atvykęs ir kinologas su šunimi, tačiau paieškos buvo bevaisės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Gal geriau klausia Arnoldo mamos informacijos o ne kazkokios drauges

Angelė

Angelė portretas
Labai panaši situacija ir tokia pati baisi nežinomybė.Mūsų sūnelį rado tik gegužės1 d. Stiprybės artimiesiems visa tai ištverti.

jonas

jonas portretas
Gerai paslepe jis neturejo sparnu kad nuskristu .Gali buti kad kazkur isveztas ir pakavotas .Gali buti draugu darbelis.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių