Tragedija Lapių kelyje: senjorus pražudė žinomas kelių erelis

  • Teksto dydis:

Pasitvirtino įtarimas, kad tragišką kaktomušą šeštadienio pavakarę Lapių kelyje sukėlęs ir pats per ją žuvęs automobilio „Audi A4“ vairuotojas – ne kartą Kelių eismo taisykles pažeidęs kelių erelis, buvęs gerai žinomas teisėsaugininkams. Vien pernai šis 41-erių metų Kėdainių rajono Truskavos gyventojas baustas už greičio viršijimą bei neapdraustą transporto priemonę, pirminiais duomenimis, dvylika kartų.

Portalui kauno.diena.lt pavyko išsiaiškinti, kad šį kartą jis minėtame kelyje, kirtęs ištisinę eismo juostą, ties posūkiu lenkė automobilių koloną. Ir jau posūkyje išlėkė priešais iš jo išnyrantį automobilį „Citroen C3“, kuriuo važiavo sutuoktiniai senjorai iš Kauno.

Yra pagrindo įtarti, kad pastarojo 68-erių metų vairuotojas išvydo į jį dideliu greičiu atlekiantį „Audi“ paskutinę akimirką, kaip ir pats šią tragišką kaktomušą sukėlęs kelių erelis. Jo „Audi“ stabdymo kelias tesiekia apie 15 metrų.

Be to, nors šioje vietoje, patikslintais duomenimis, leistinas 70 km/val. greitis, anot liudytojų, „Audi“ lenkė koloną mažiausiai 120 km/val. greičiu.

Peržiūrėjus šio kelių erelio dosjė, pernai jo užfiksuoti greičio viršijimai buvo iki 30 km/val.

Po kaktomušos su šiuo „Audi“ „Citroen“, kuriuo važiavo senjorai iš Šilainių, nulėkė nuo kelio ir apvirto. Iš jų automobilio, po jo ekipažo žūties, iškrito dvi vaikiškos kėdutės, kuriose šie kauniečiai greičiausiai vežiojo anūkus.

Po šio tragiško savaitgalio Kauno apskrityje, kai per keturias šeštadienio valandas žuvo net keturi eismo dalyviai (dar vienas 69-erių senjoras, kaip įtariama, dėl sveikatos sutrikimo šeštadienio vidurdienį Kėdainių rajone atsitrenkė į namą), žuvusiųjų šiemet Kauno apskrities keliuose skaičius jau pasiekė dešimt. Ir tai – jau dvigubai daugiau negu pernai, kai per visus metus buvo septyniolika žuvusiųjų.

Tačiau pernai žuvusiųjų Kauno apskrityje skaičius buvo mažiausias per pastaruosius 30 metų. Dar prieš šešerius metus per metus jų būdavo apie 50. Ir pastaraisiais metais šie tragiški skaičiai buvo linkę mažėti.

Teisėsaugininkai nepamena ir kada paskutinį kartą Kaune ar Kauno apskrityje buvo žuvę trys žmonės. O šiemet į viršų šovusią šios tragiškos statistikos kreivę jie linkę sieti su tuo, kad pastaruoju metu fiksuojami eismo įvykiai, per kuriuos – ne po vieną žuvusįjį.


Šiame straipsnyje: avarijaavarija LTLapių keliasžuvo žmonės per avariją

NAUJAUSI KOMENTARAI

Mačęnas

Mačęnas portretas
Koks beraštis žurnalistas, normaliai minties nesurezga

Tfu

Tfu portretas
Gaidenos ir tie, kurie pamirksi šviesom tokiems išsigimėliams ir įspėja juos apie policiją.

nesutinka su Gaila

nesutinka su Gaila portretas
Gaideliai tikrai taip nedaro. Ir automobiliu nemoka vairuot.
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių