Gaisras Šilainiuose: nuo žūties senolį išgelbėjo kaimynų dūmų jutikliai

  • Teksto dydis:

Trečiadienio vidurdienį Kaune, Šilainiuose, kilęs gaisras, anot Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovės Džiugintos Vaitkevičienės, įrodė, kad kaimynų įsirengti dūmų jutikliai gali išgelbėti visą daugiabutį. 

Pranešimas apie viename Jotvingių gatvės penkiaaukštyje kilusį gaisrą buvo užregistruotas 11.18 val. 

Ugniagesių pagalbos šaukėsi jo gyventojai, kuriuos apie nelaimę perspėjo jų butuose įrengti dūmų jutikliai. Vienas jų buvo įrengtas bute, esančiame virš gaisravietės. Kitas – pas kaimynus, gyvenančius už sienos.

Bute, kuriame kilo gaisras, gyvenantys sutuoktiniai dūmų jutiklio įsirengę nebuvo. Nors jo 90-metis šeimininkas mėgdavo parūkyti lovoje.

Taip, anot jo apie keliasdešimt metų jaunesnės sutuoktinės, buvo ir šį kartą. Tačiau, kaip kilo gaisras, ji nematė, nes buvo kitoje šio trijų kambarių buto patalpoje. Ir apie nelaimę sužinojo tik kaimynams pradėjus belstis į jų duris.

O šie jau buvo pasirengę jas laužti, nes išsigandusi buto šeimininkė kiek užtruko, kol juos įleido.

Iki ugniagesių atvykimo, o šie pasiekė gaisravietę per kelias minutes, du pusamžiai sutuoktinių kaimynai ne tik iškėlė 90-metį iš degančios patalynės, bet ir parsinešė šį į vieno iš jų butą. Ugniagesiams gelbėtojams, prieš puolant gesinti gaisrą, teliko išmesti per langą – paskui kaimynų išmestą patalynę, ir užsidegusią senolio lovą.

Netrukus prie keturių gaisrinių automobilių, pasiųstų į šią gaisravietę, prisijungė ir greitosios medikai. 90-metis, kuriam spėjo apdegti koja, išvežtas į Klinikas. Ten pat nuvežta ir jo sutuoktinė, kurią apžiūrėję greitosios medikai konstatavo moteriai plaučių uždegimą.

Daugiau niekas iš šio penkiaaukščio gyventojų nenukentėjo, nes beįsiplieskiantis gaisras buvo lokalizuotas per kelias minutes. O užgesintas per penkiolika nuo ugniagesių gelbėtojų atvykimo.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Tai dieduka kartu su lova reikejo ismest!!!daugiau butu nerukes lovoj!!!

Ž. Valstiečių Beretininkė

Ž. Valstiečių Beretininkė portretas
Tą lovos rūkalių , nors i garbingo amžiaus , teisingai pavadiname visuomenės brudu .

Lanai Nowak

 Lanai Nowak portretas
Nesiūlyk mums savo "gyvųjų prekių", -- kauniečiai sako GRIEŽTĄ NE prekybai sekso vergėmis ir vergais. GĖDA tau ir tavo ponams, įdarbinusiems tave tokioms gėdingoms pareigoms.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių