Iš Savanorių prospekto dingsta plytelės

Kaunietis užfiksavo, kaip vagiamas miesto turtas – šaligatviui skirtos plytelės. Kol kas neaišku, ar vagys pasidarbavo tik tvarkomoje Savanorių prospekto dalyje, ar ir kituose objektuose.

Išgaravo miesto turtas

Į "Kauno dieną" kreipėsi kaunietis Andrius. Jis pateikė nuotraukas, kuriose matyti, kaip Savanorių prospekte keli vyrai į autobusiuką krauna nuo šaligatvio nuardytas plyteles. Gyventojas neslėpė, kad prie nusikaltimo prisidėjo ir apsaugos darbuotojas. Tačiau neaišku, ar šis apsaugininkas prižiūrėjo tvarkomą objektą, ar yra vienas iš vagių kompanijos, atvažiavusios pasisavinti miesto turto.

"Pastebėjau, kad tvarkomoje Savanorių prospekto dalyje privažiavęs stovi baltas autobusiukas, šalia jo – apsauginis, o dar trys žmonės krauna į autobusiuką gatvės plyteles. Man iškilo klausimas, ar jie dirba sekmadienį? Nedirba, pasirodo, kad apsauginis kažkam miesto turtą pardavinėja", – savo versiją dėstė Andrius.

Tokį vaizdą vyras užfiksavo sekmadienį, maždaug 19 val. Vagystė buvo įvykdyta ties Savanorių pr. 172-uoju namu aptvertoje teritorijoje. Neaišku, kiek plytelių kvadratinių metrų ilgapirščiai susikrovė į savo transportą ir išsivežė.

Vagystės nedažnos

Darbus vykdančios bendrovės "Miesto šiluma" vadovas Rytis Navickas apie vagystę nebuvo nieko girdėjęs ir tikino, kad tokie atvejai nedažni.

"Dėl plytelių kol kas nieko nežinau. Darbų vadovai neskambino, nieko dar nesakė, turbūt daugiau nieko netrūksta. Šiaip vamzdžių nevagia, nes jų nepakelia, reikia sunkios technikos, o plyteles, matyt, gyventojai į nuosavą kiemą nusineša", – svarstė R.Navickas.

Tvarkoma Savanorių prospekto dalis yra aptverta statybine tvora ir uždėti ženklai "Pašaliniams įeiti draudžiama", tačiau patekti į teritoriją tikrai nesunku. "Darbo zonos taip neaptversi, kad niekas neįeitų", – pastebėjo "Miesto šilumos" direktorius.

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio,  vagystės iš statybų objektų nėra labai dažnos. Jo teigimu, pasitaiko atvejų, kai iš technikos ilgapirščiai išsiurbia degalus arba pavagia kokias nors detales. Žinoma, jei iš statybų vietos kas nors dingsta, rangovas turi tai savo lėšomis padengti.

"Nuostoliai gula ant rangovų pečių, nes mes jiems perduodame statybvietę, o jie organizuojasi apsaugą. Šiuo atveju rangovas turės atstatyti Savanorių pr. šaligatvio dangą, tad jei medžiagos pavogtos, turės savo sąskaita nupirkti ir sudėti plyteles. Šiaip nežinau, kodėl kažkam prireikė plytelių, nes jos senos ir jų vertė nėra tokia didelė", – komentavo specialistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

totalus bardakas

totalus bardakas portretas
švaistomi mokesčių mokėtojų pinigai, naikinama žalioji augmenija. Viskas atrodo, kaip po karo.

ne tik plytelės

ne tik plytelės portretas
bet ir sveiki, žaliuojantys medžiai. Pjauna išsijuosę.

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
taigi rašė kad jas išvežė į kažkokią aikštelę su jų žinia. Tik nepamenu ar 15min., ar kas vyksta kaune.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių