Nužudytas prestižinės Kauno rajono sodininkų bendrijos pirmininkas

Trečiadienio vidurdienį prie Kauno marių įsikūrusioje sodininkų bendrijoje "Žasma" rastas jos daugiamečio pirmininko A.K. kūnas su durtinėmis žaizdomis pilve bei krūtinėje.

Jį aptiko į Samylų seniūnijos Laumėnų kaimą, kuriame įsikūrusi ši bendrija, iškviesti ugniagesiai gelbėtojai, gavę sunerimusių 77-erių metų A.K. kaimynų pranešimą. Jie teigė, kad bendrijos pirmininkas neatsiliepia į telefono skambučius. O jo name nuo antradienio dega šviesa, nors niekas neatidaro durų.

Laužtuvu išlaužus namo duris, negyvas jo šeimininkas aptiktas virtuvėje - ant grindų. 

Ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo pradėję teisėsaugininkai teigia tiriantys visas įmanomas versijas. Neatmetamos ir nužudymo apiplėšimo tikslais, ir galimo keršto versijos. Nors dėl tyrimo, į kurį, kaip teigiama, mestos nemažos pajėgos, sėkmės kol kas nenorima atskleisti, ar A.K. dviaukštyje aptikta grumtynių pėdsakų, ar kas nors dingę. 

Atsakyti į pastarąjį klausimą gali būti sudėtinga, nes A.K. gyveno vienas. Jo buvusi žmona su sūnumi gyvena Rusijoje. A.K. - atsargos karininkas, įgijęs karo technikos inžinieriaus specialybę Vladivostoko karo institute. Jis yra vadovavęs ir Petrašiūnuose veikusio silikatinių plytų fabriko "Bitukas" transporto parkui. Būtent "Bituko" darbuotojams anksčiau priklausė šioje bendrijoje esantys sklypai. Tačiau pastaruoju metu čia jų beveik nebeliko. Vietoj jų įsikūrė teisėjų šeimos.

Keliolika metų "Žasmos" sodininkų bendrijai vadovavęs A.K. pavertė ją pavyzdine. Pastaruoju metu jis buvo išrinktas ir Laumėnų kaimo seniūnaičiu.

"Nemanau, kad šio principingo ir energingo žmogaus žūtis gali būti susijusi su seniūnaičio veikla", -  portalui kauno.diena.lt teigė gerai velionį pažinojęs Samylų seniūnas Saulius Banionis. Antradienio vidurdienį, t.y. likus parai iki šiurpaus ugniagesių gelbėtojų radinio, jis dar kalbėjosi telefonu su A.K. Susisiekė su juo, sulaukęs nusiskundimo dėl slidžios "Žasmos" nuokalnės. Netrukus A.K. perskambino, kad problema jau sprendžiama.

S.Banionio žiniomis, jokių įtartinų asmenų pastaruoju metu "Žasmoje" nebuvo apsistoję. Nuolatinę gyvenamąją vietą šioje apie 50 sklypų bendrijoje buvo deklaravę 54 asmenys. Tarp jų - ir bendrijos pirmininkas. Ir nieko panašaus čia lig šiol nėra nebuvę.

Ketvirtadienio ryte pakartotinai A.K. name apsilankę teisėsaugininkai išsivežė visus rastus bendrijos "Žasma" dokumentus.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

stt Yspejimas

stt Yspejimas portretas
Galima teigti, kad kauno rajono policija korumpuota negali suvaldyti zuikines kaimo banditus

sodo bendrijos gyventoja

sodo bendrijos gyventoja portretas
amzina atelsi jam.Zmogus turejo atsakomybes jausma. Nebereikalo sodu bendrija yra pavyzdine.

sodo bendrijos gyventoja

sodo bendrijos gyventoja portretas
amzina atelsi jam.Zmogus turejo atsakomybes jausma. Nebereikalo sodu bendrija yra pavyzdine.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių