Žemaičiai pagerbė arkivyskupą

  • Teksto dydis:

Kauno arkivyskupui metropolitui Kęstučiui Kėvalui suteiktas Telšių miesto Garbės piliečio vardas. Apdovanojimą arkivyskupijos kurijoje gruodžio 3 d. įteikė Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas ir Telšių miesto seniūnas Česlovas Ubartas.

Telšių miesto Garbės piliečio vardas K.Kėvalui suteiktas už einant Telšių vyskupo pareigas įgyvendintus reikšmingus, išliekamąją vertę turinčius, įsimintinus darbus Žemaitijai, už nuopelnus ir pasiekimus įvairiose veiklose, stiprinančiose jos tapatybę, istorinę atmintį, kalbą, Žemaitijos kaip istorinės Europos žemės gyvybingumą šiuolaikiniame pasaulyje. Telšių vyskupo pareigas K.Kėvalas ėjo nuo 2017 m. iki paskyrimo Kauno arkivyskupu metropolitu šiemet.

Arkivyskupas pasveikino svečius, atvykusius į istorinę Žemaitijos sostinę – Kauną. Padėkojo, kad žemaičiai jo dar nepamiršo, ir sakė, jog pats vis dar prisimena Telšių krašto bendruomenę, kuri jį šiltai priėmė, apgaubė meile ir jam buvo miela drauge dirbti, nes galėjo jaustis kaip namuose. Ir nors nesijaučia nusipelnęs, bet jaučiasi labai pagerbtas gavęs šį vardą su dideliu avansu, todėl tikisi bendradarbiavimo ir ateityje. Taip pat pasidžiaugė ir padėkojo už žemaičių pastangas puoselėti savo kraštą.

Meras Kęstutis Gusarovas, įteikdamas Telšių miesto Garbės piliečio vardo liudijimą arkivyskupui, kvietė nepamiršti Žemaičių krašto ir jų sostinės – Telšių miesto: "Būdami jūsų vedamos Kauno metropolijos dalimi, – sakė meras – džiaugiamės jūsų įnašu į mūsų krašto dvasinį gyvenimą ir tikimės, kad bendrystė su Kaunu tęsis ir ateityje dar labiau plėsis."



NAUJAUSI KOMENTARAI

kad vyskupas taidar nepretekstas

kad vyskupas taidar nepretekstas portretas
suteikti,kur darbai?

Paleckis - Bruniui

Paleckis - Bruniui portretas
eik savo dainuškas dainuoti,atsirado pasaulio atsiradimo žinovas

Arvydas Brunius

Arvydas Brunius portretas
Tamsta priklausote prie zydisku pasaku platintoju Geda zeme egzistuoja milijardus metu o pasakom tik 2 tukstnciai Pagalvokit!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių