Zaros iš Domeikavos gyvenimo vingiai

Zarai nesisekė nuo mažų dienų – būdama visai mažutėlė atsidūrė gatvėje. Ilgai ji, vieniša, alkana ir sužvarbusi, klaidžiojo po Domeikavą, kol nepateko į prieglaudą.

Zarai nesisekė nuo mažų dienų – būdama visai mažutėlė atsidūrė gatvėje. Ilgai ji, vieniša, alkana ir sužvarbusi, klaidžiojo po Domeikavą, kol nepateko į prieglaudą. Laikiniems Zaros globėjams pavyko surasti šunytei namus, kuriuose ji laiminga pragyveno vienus metus.

Per prabėgusį laiką išryškėjo vienas keistas Zaros pomėgis – maudytis bet kokiame vandens telkinuke, nesvarbu – ežeras ar bala. Zara įsigudrina aptikti net pačią mažiausią balutę – atsigula ir, lyg poniutė, mėgaujasi purvo voniomis. Šeimininkė į tai žiūrėjo su šypsena, tačiau ūmi moters liga privertė grąžinti Zarą į prieglaudą.

Zara – vidutinio dydžio, trumpaplaukė, dėmėta ("marmurinė") 2–3 metų kalytė. Ji gerai prisimena savo pirmuosius gelbėtojus iš "Penktos kojos" – labai vertina tas akimirkas, kai gali pajusti žmogaus artumą, jo rankų ir širdies šilumą. Tačiau šiuos benamius gyvūnus globojančios  tarnybos savanoriai negali jai atstoti tikro šeimininko ir namų šilumos. Todėl tie, kurių nebaugina keistas Zaros pomėgis gulėti balutėse ir kurie norėtų metų pabaigą vainikuoti geru darbu – tapti Zaros šeimininkais, prašomi skambinti globėjams tel. 8 652 82 924 arba rašyti neringa@penktakoja.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių