Žaliavalgės įžūlumas peržengia ribas?

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Sveikos gyvensenos propaguotoja Gražina Gum išsisukinėdama bando išsiplauti savo mundurą ir grasina teismais už tai, kad "Kauno diena" paviešino apgautų žmonių istoriją?

Kratosi atsakomybės

"Kauno diena" rašė, kad žmonės žaliavalgės Gražinos Gumuliauskienės, prisistatančios Gražina Gum, interneto svetainėje nusipirko 900 eurų kainavusią stovyklą, tačiau ji buvo atšaukta, o klientai neatgauna visų pinigų.

Po šios publikacijos sveikos gyvensenos propaguotoja G.Gum pradėjo kratytis atsakomybės ir ėmė tvirtinti, kad ji su stovyklą pardavusia įmone esą nesusijusi. Žaliavalgė net pasisamdė advokatus ir pasiryžo apginti esą suterštą garbę.

Dabar G.Gum ėmė tikinti, kad pinigų klientams esą neatiduoda ne ji, o viešoji įstaiga "Superprojektai". Anot jos, ji nėra šios įstaigos steigėja ar vadovė, todėl nėra jos tiesioginės atsakomybės.

Leidyklos dabar žada nutraukti sutartį dėl naujų knygų.

"Jūs man vėl skambinate, aš nedirbu šioje įmonėje ir už ją neatsakau. O jūs mane apjuodinote taip, lyg tai būtų mano iniciatyva negrąžinti pinigų. Čia naudojamas tik mano vardas, nes yra tam tikri susitarimai. Tai ne mano svetainė, o įmonės, kuri naudoja mano vardą. Grazinagum.com yra mano dienoraštis, kur įkeliu receptus, o kita svetainė priklauso įmonei. Ne man asmeniškai mokėjo pinigus už renginį. Aš neturiu tų pinigų", – dėstė G.Gum.

Perklausus, ar nejaučia atsakomybės, kad nuo vasaros žmonėms negrąžinami pinigai, sveikuolė pradėjo žerti priekaištus.

"Kodėl reikia būtinai per žurnalistus kalbėti? Juk knygos ir taip yra labai jautrus dalykas. Kodėl nesikreipia į teisininkus? Lietuva yra teisinė valstybė. Leidyklos dabar žada nutraukti sutartį dėl naujų knygų. Esu labai jautrus žmogus ir išgyvenau pragarą", – emocingai kalbėjo žaliavalgė.

Aplinkiniai keliai

Vis dėlto, kaip eiliniam pirkėjui galima susigaudyti, kam priklauso interneto parduotuvė, jei ją, prekes ir paslaugas reklamuoja pati G.Gum. Ji pati atšaukė stovyklą ir pati bendravo su klientais, tad nesieti G.Gum su VšĮ "Superprojektai" komanda labai sudėtinga.

"Kauno diena" primena, kad stovykla, skirta moterims, turėjo vykti birželio 1–3 d., tačiau dėl asmeninių problemų žaliavalgė G.Gum ją atšaukė.

Pinigų neatgaunanti Jurgita dienraščiui prieš kelis mėnesius pasakojo, kaip jos vyras nupirko ir padovanojo kelialapį į Trakuose turėjusią vykti stovyklą. Klientai nurodė, kad stovyklą pirko interneto svetainėje ilgamgyvenimui.lt. Šiuo adresu nurodoma, kad tai yra G.Gum elektroninė parduotuvė.

Vos tik įėjus į ją, klientus pasitiko G.Gum atvaizdas ir siūlomi produktai. Tiesa, po "Kauno dienos" publikacijos svetainėje liko tik žaliavalgės ženklas, kurį ji naudoja tiek savo socialiniame tinke, tiek asmeniniame dienoraštyje grazinagum.com ar ant leidžiamų sveikuoliškų receptų knygų.

Žmonės tikino, kad nekilo minčių, jog perkant prekes ar paslaugas iš žaliavalgės interneto parduotuvės G.Gum nesiejama su ta veikla. "Pinigus pervedėme į internete nurodytą sąskaitą. Gavome patvirtinimą iš e.pašto gglongevity@gmail.com, tačiau tokios firmos nerandame, pačios Gražinos neturime jokių kontaktų ar duomenų. Kas dėl šios istorijos atsakingas ir kas yra interneto parduotuvės www.grazinagum.lt (įvedus šį adresą, automatiškai nukreipiama į ilgamgyvenimui.lt elektroninę parduotuvę – red. past.) savininkas, taip ir neaišku", – apie painias sąsajas tąkart dėstė moteris.

Nukentėję žmonės su sveikos gyvensenos propaguotoja bendravo socialiniame tinkle "Facebook".

Iš pradžių žaliavalgė tikino, kad klientams pinigai bus grąžinti, apgailestavo dėl susiklosčiusios situacijos ir vis žadėjo, kad pinigai įkris į klientų sąskaitą. Visų susirašinėjimų metu žmonėms nė karto nebuvo pasakyta, kad G.Gum nesusijusi su VšĮ "Superprojektai".

"Su Gražina telefonu nebendravome, mums skambino kažkoks vyriškis. Mano vyras per "Facebook" yra susirašinėjęs. Elektroniniu paštu man yra rašiusi ir Gražina", – patvirtino pinigus siekianti atgauti Jurgita.

"Aš nebendrauju su klientais. Kada aš su jais bendravau? Tai yra įmonės elektroninis paštas, aš atsakau per mesendžerį (programa, leidžianti susirašinėti realiu laiku – red. past.). Kai man buvo iš įmonės atsiųsti laiškai, tada puoliau bendrauti. Ką aš atrašinėju? Nieko neatrašinėjau. Skambinti man negalėjo, nes nenurodytas mano telefonas", – tarp savo atsakymų mėtėsi G.Gum. Vėliau dar pridūrė, kad su klientais bendravo, nes emocijos ir širdis neleido nebendrauti.

"Kauno diena" taip pat su G.Gum pirmiausia bandė susisiekti nurodytu elektroniniu paštu ir per jos socialinio tinklo "Facebook" puslapį. Pirmojo pokalbio metu žaliavalgė žurnalistams taip pat nė karto neužsiminė, kad yra tik kažkokiomis sutartimis susaistyta su kita įmone ir ji nėra atsakinga už pinigų grąžinimą. Ji tik kartojo, kad įmonė patiria sunkumų ir pinigai bus grąžinti iki spalio 5 d.

Pinigų dar negrąžino

G.Gum nuolat kartojo, kad pati stengiasi, jog pinigai klientams būtų grąžinti kaip įmanoma greičiau, tačiau lapkričio 20 d. klientams buvo grąžinta tik pusė sumos.

Tiesa, "Kauno dienai" vėl pradėjus domėtis skolomis, mokėjimai suintensyvėjo.

Lapkričio 26 d. klientams pervesta 200 eurų iš mažosios bendrijos "Gamtaurus", kuriai rekvizitai.lt duomenimis, vadovauja žolininkės bendrapavardis Vincas Gumuliauskas.

Gruodžio 7 d. iš bendrovės "Superprojektai" pervesta 100 eurų suma, tačiau ji dar liko skolinga 95 eurus.


Ne vienintelis skundas

Be aprašytos pastarosios istorijos apie atšauktą stovyklą ir negrąžintus pinigus, yra ir daugiau istorijų, kai žmonės nusipirko prekę ar paslaugą G.Gum elektroninėje parduotuvėje, tačiau negavo to, už ką sumokėjo, ir turėjo eiti kryžiaus žygius, kad atgautų pinigus.

Vieną tokių istorijų "Kauno diena" buvo aprašiusi maždaug prieš dvejus metus. Tuomet į redakciją kreipėsi Laura P., kuri susigundė G.Gum siūloma "Detox" programa Italijoje. Sumokėjusi 700 eurų avansą ir už savus pinigus nusipirkusi lėktuvo bilietus, moteris sužinojo, kad kelionė atšaukta, o pinigų grąžinimo terminas gerokai užtruko.

Žaliavalgė tiek praėjusį kartą, tiek dabar tikino, kad norima sužlugdyti jos verslą. "Nusiųstas oficialus raštas ir pinigai bus pervesti, todėl nėra čia apie ką kalbėtis. Jie patys iš pradžių nieko nenorėjo, paskambinę rėkė, buvo neįmanoma normaliai susitarti, nors aš visą laiką mandagiai kalbėjau. Norėjome padaryti gerą dalyką, tačiau italai iš pradžių mums pasiūlė vieną kainą, po to gerokai brangiau, todėl kelionę reikėjo atšaukti. Mes ir patys patyrėme nuostolių", – telefonu 2016 m. nenoriai kalbėjo Gražina.

Tik įsikišus "Kauno dienai" kauniečių šeimai pavyko atgauti sumokėtą avansą už neįvykusią kelionę.

Panašių istorijų, susijusių su G.Gum ir skolomis, internete galima rasti ne vieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Komentarą parašiau ne Anonimas, o Rita Ramanauskienė

Anonimas

Anonimas portretas
Pasiskolino 20000 litų 2008 metais. Yra skolos lapeliai. Susigrąžinti iki šiol nepavyko. Visus tuos metus įžūliai išsisukinėja, slapstosi.

BUM

BUM portretas
Gyvatę ant šakos ją pakabint - ir baigsis vagysčių maratonas
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių