Vakare dėl galimybių pasų tikrinimo prie Kauno prekybos centrų eilės nenusidriekė

  • Teksto dydis:

Nuo rugsėjo 13-osios į didžiųjų prekybos tinklų parduotuves, kurios didesnės nei 1500 kv. m., pirkėjai gali patekti tik pateikę galimybių pasus ir kitus jiems prilyginamus dokumentus. Pasidomėjome, ar po darbo valandų Kaune prie prekybos centrų dėl to nenusidriekė žmonių eilės.

Dėl šios priežasties dieną Kaune prie kai kurių prekybos centrų buvo kilę incidentų. Žmonės pyko, kad negali patekti į vidų dėl galimybių paso neturėjimo.

Prie vienos „Rimi“ parduotuvės net teko kviesti policiją, nes vyras, neturintis galimybių paso, ėmė stumdyti apsaugos darbuotoją.

Žmonės, neturintys reikiamų dokumentų, nukreipiami į kitas arčiausiai esančias prekybos tinklų parduotuves. Vaikai iki 16 metų, laikantis Vyriausybės nurodymų, įleidžiami be galimybių paso.

Baigiantis darbo dienai portalas kauno.diena.lt apsilankė prie mieste esančių didžiųjų prekybos centrų – „Akropolio“, „Molo“, Pramonės pr. „Maximos“, „Savo“ ir pasižiūrėjo, ar prie įėjimo į  parduotuves dėl galimybių pasų tikrinimo susidarė eilės.

Niekur nebuvo jokių didesnių eilių. Pirkėjai, norėdami patekti į prekybos centrus, laiko visiškai nesugaišo.

Prie prekybos centro „Savas“ prie galimybių pasų tikrintojų nereikėjo visiškai laukti. Taip buvo ir prie vieno, ir prie kito įėjimo. Apsaugos darbuotojui padavus popierinį galimybių pasą, jis paėmė jį, pasižiūrėjo ir nieko neskanavęs grąžino. Jei su tuo pačiu popierėliu būtų ėjęs koks Jonas ar Petras, o ne Marytė, būtų ramiausiai praėję ir jie.

Įsigaliojus naujai tvarkai parduotuvėse, kur pirkėjai gali apsipirkti tik su galimybių pasu, kaukių dėvėjimas išlieka rekomendacinio pobūdžio. Prekybos centre „Savas“ be kaukių pamatėme tik tris moteris. Kiti lankytojai dėvėjo kaukes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daiva

Daiva portretas
Šiaurės pr. MAXIMOJE po 14val užėjus nustebau,žmonių mažai,nieks nekonfliktuoja,nesiardo....gera apsipirkti.

Tikiuosimui,

Tikiuosimui, portretas
aš irgi taip galvojau, bet prireike į Senukus ir GP gavau vaistinėj per 0,5 min ir valio. Be jokiu trikdžiu...

Vėl Žilvinas- puskkvails,

Vėl Žilvinas- puskkvails, portretas
GP gali gauti bet kurioj vaistinėj, jeigu pasiskiepijes ir pateikiai a/k...A, ne? Kvaily.??
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių