Vaikų šventė Girionyse

  • Teksto dydis:

Birželio 1-ąją Girionių darželio bendruomenė rinkosi į šalia darželio esančią laukymę. Čia dainomis, šokiais ir žaidimais buvo paminėta Tarptautinė vaikų gynimo diena.

Į šventę atvykusi Kauno rajono savivaldybės tarybos narė Violeta Boreikienė kiekvienai darželinukų grupei įteikė po komplektą spalvotų flomasterių ir paragino vaikus surengti piešinių parodą.

Vyriausiems ikimokyklinukams tai buvo atsisveikinimo su darželiu diena. Šia proga jiems buvo įteikti specialūs pažymėjimai. Sugiedoję Girionių darželio himną, vadovaujami auklėtojų, vieni vaikai patraukė prie pripučiamų batutų, kiti dalyvavo karučių lenktynėse, estafetėse.

Šiuo metu Girionių darželyje veikia penkios grupės, iš jų viena – lauko. Ugdymo įstaigą lanko 85 vaikai. Darželyje vyksta intensyvūs pastato atnaujinimo darbai.

Samylų seniūnijoje į darželius kol kas nepatenka 44 vaikai, bet, įgyvendinus pertvarką, vietų turėtų užtekti visiems. Šlienavos pagrindinėje mokykloje įrengtos dvi ikimokyklinio ugdymo ir viena priešmokyklinė grupė, tačiau, didėjant mokinių skaičiui, iškilo būtinybė iškelti ikimokyklinio amžiaus vaikus į kitas patalpas ir įsteigti naujas klases. Įvertinusi situaciją, Kauno rajono savivaldybė įsigijo patalpas Šlienavos Kampiškių gatvėje, kuriose planuojama įsteigti penkias grupes ikimokyklinio amžiaus vaikams. Čia turėtų užtekti vietos beveik 100 darželinukų.

Šlienavos pagrindinėje mokykloje taip pat vyksta dideli atsinaujinimo darbai: sutvarkytos vidaus ir išorės erdvės, aikštynai, kiemas, baigiamas įrengti stadionas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių