Tūkstantis apsikabinimų Kauno klinikose

„Labas, ar jus kas nors šiandien apkabino?“ – keliolika Lietuvos sveikatos mokslų universiteto studentų šiandien Kauno klinikose šio klausimo klausė tūkstančio žmonių ir beveik visus juos apkabino.

Sveikatos psichologijos katedros studentai ir mokslininkai jau ketvirtą kartą originaliai pažymėjo pasaulinę apkabinimų dieną. Studentai ir dėstytojai apsirengė minkštais žvėreliais ir dalijo apkabinimus visiems – ligoniams, juos slaugantiems draugams ir medikams.

„Turim tūkstantį lipdukų, kas kart apkabinę žmogų jį jam užklijuojam, šiandien tikslas yra visus juos išdalinti“, – sakė vienas akcijoje dalyvavęs studentas.

Apkabinimų iš tikro buvo gal dar daugiau. Ne vienas apkabintas praeivis grįždavo dar vieno apsikabinimo, o ir išdalijus visus lipdukus niekas iš studentų neskuba namo.

„Mes ir patys pasikrauname gerų emocijų“ – sakė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Sveikatos psichologijos katedros vedėja prof. dr. Nida Žemaitienė.

Zuikučiu apsirengusi daktarė apkabino bene daugiausiai žmonių iš visų, nebaisus buvo ir kailiuką merkiantis lietus. „Labai daug žmonių apsiverkia ir jiems labai jiems to reikia“, – sakė profesorė.

„Ačiū, buvo labai bloga diena“, – apsiašarojusi iš klinikų išėjo mergina, nors diena dar net nebuvo įpusėjusi.

Kita apsikabinusio žvėrelio nepaleido gerą minutę.

„Iš psichologinės pusės apkabinimai gydo, jie padeda vaikams augti. Tai yra 100 procentų veiksminga priemonė, tereikia ją naudoti“, – kalbėjo psichologė.

Netrukus žvėreliai išskyrė – pusė jų iškeliavo apkabinti vaikų, pusė onkologinių ligonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daiva

Daiva portretas
Šaunuoliai studentai ir akcijoje dalyvavusieji medikai. Lai jūsų gerumas ir dėmesys kenčiantiems sulauks gausių Dievo malonių.

gintare

gintare portretas
mane apkabino drakoniukas, karvyte ir tikras zuikis! :) aciu :)

dėkoju

dėkoju portretas
Dėkoju, daugiau tokių akcijų !
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių