Terasų mada keičia eismo įpročius

Kol miesto valdžia ir kauniečiai reiškia nuomones, kam daugiau teisių suteikti Rotušės aikštėje – lauko kavinėms ar automobiliams, Senamiesčio verslininkai jau nori įrengti lauko terasas ir kitose gatvelėse.

Praėjusią savaitę savivaldybės Eismo saugumo komisija pritarė, kad viena kavinė Kurpių gatvėje galėtų įsirengti lankytojams skirtą lauko terasą.

"Mes pritarėme leisti įrengti vienai iš kavinių terasą Kurpių gatvėje. Kavinių terasos dabar labai populiarios Rotušės aikštėje ir visame Senamiestyje. Sutarėme, kad neišvengiamai artėjame prie to momento, kad visas Senamiestis bus paženklintas kaip "Gyvenamoji zona" ir transporto srautai turės mažėti", – sakė savivaldybės Eismo saugumo komisijos pirmininkas Rimantas Mikaitis.

Senamiesčio verslininkai jau senokai diskutuoja, kaip reikėtų organizuoti eismą Rotušės aikštėje ir jos prieigose, kur per pastaruosius kelerius metus atsidarė daug kavinių, restoranų, barų, o daugumu jų šiltuoju metų laiku įsirengia lauko terasas.

Deguto į ugnį papylė ir Kauno vicemeras Simonas Kairys, birželio 4 d. socialiniame tinkle pasidalijęs savo įspūdžiais po vakarienės vienoje iš lauko terasų. "Absurdas tie automobiliai šalia staliukų. Teks iš naujo kelti klausimus dėl eismo Rotušės aikštėje", – savo paskyroje socialiniame tinkle "Facebook" rašė S.Kairys.


Šiame straipsnyje: senamiestisterasakavinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne tai nx

 Ne tai nx portretas
Aplamai kaune reikia skirt po vieną eismo juostą ir pėstiesiems, ir dviratistams. Su auto galima bus važiuot tik jei leis pėstieji.

......

...... portretas
.....bus kur išsimiegot iki ryto šitam ''bijančiam auto mokrorajone''............
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių