Šventės baigėsi – į Kauną įžengė Trys Karaliai

Tris Karalius kauniečiai pasitiko su dainomis ir kitomis linksmybėmis. Jų apsilankymas sausio 6-ąją simbolizuoja žiemos švenčių pabaigtuves ir rodo, kad laikas vėl kibti į darbus.

Įspūdingo dydžio Trijų Karalių lėles, valdomas aktorių, į Kauną pirmadienio vakarą atlydėjo persirengėlių svita, nešina žibintais. Šventė "Trys karaliai atvažiavo – visas svietas uždainavo" prasidėjo eisena Laisvės alėja iki Rotušės aikštės.

Vieni praeiviai viską tik stebėjo ir fotografavo, kiti patys įsitraukė į siautulį ir bent minutėlę pabuvo Trijų Karalių – Kasparo, Merkelio ir Baltazaro – palydoje ar net kartu trypė kapelų plėšiamą polkutę.

Rotušės a. atkulniavusiems Trims Karaliams koncertavo folkloro ansambliai "Žaisa", "Kupolė", "Sodailio", muzikos grupė "Sadūnai", savo pasirodymu žiūrovus stebino šokio su ugnimi studija "Ugnies valdovai".

Tuo metu Rotušės a. buvo galima priduoti nupuoštas kalėdines eglutes ir jų šakas. Būtent šiandien pradėjo veikti eglučių surinkimo punktai, kurių vienas yra pagrindinėje miesto aikštėje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

karalienė

karalienė portretas
Graži šventė, dėkojame organizatoriams ir Trims karaliams. Nuotraukų autorius pasistengė ir mus pradžiugino vaizdais. Ačiū už galimybę dar kartelį pabūti drauge
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių