Stiklo statulėlėse – moteriškas grakštumas

  • Teksto dydis:

Rinkimų "Metų kaunietė 2015" finalo dalyvių jau laukia išskirtinės statulėlės iš stiklo, kurias sukūrė garsus Lietuvos stiklo dizaineris Edmundas Unguraitis.

Apdovanojimus jis kūrė ir praėjusių trejų rinkimų finalininkėms. "Kūrybinis jaudulys tebėra didžiulis. Kaip be jaudulio? Juk kuriu tokioms nuostabioms moterims", – kalbėjo E.Unguraitis.

Metų kaunietėmis jau yra išrinktos olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, menininkė Jolanta Šmidtienė, psichologė Dovilė Bubnienė.

Kurti būtent stiklo statulėles pasirinkta todėl, kad jos atspindi moterišką švelnumą, grakštumą ir visas kitas išskirtines moterims priskiriamas savybes

Visų renginio "Metų kaunietė 2015" finalo dalyvių statulėlių mintis ta pati, siluetas – panašus, bet visos jos skirtingos, unikalios. "Kaip ir moterys. Dviejų tokių pačių nerasime visoje Žemėje", – palygino menininkas.

Skirtumų atsirado todėl, kad statulėlės gamintos ne pagal šabloną, o kiekvieną formuojant atskirai.

"Nenaudoju jokios formos, modelio. Į stiklo masę įmaišęs spalvą, vėliau masę tempiu ir formuoju taip, kad vaizdas primintų moters figūrą. Ir tai būtina atlikti per 10–15 sek., kol masė nesuaušo", – pastebėjo stiklo dizaineris.

Laisvas stiklo formavimo specifika yra tokia, kad galimybės pataisyti darbą yra menkos. Prireikus belieka tik perdaryti iš naujo.

Menininko suprojektuoti ir pagaminti įspūdingi prizai ir dovanos puikuojasi įvairių tarptautinių ir respublikinių konkursų, varžybų nugalėtojų, šou renginių laureatų namuose.

Ši simbolinė dovana turės didelę išliekamąją vertę. Dėl autoriaus meistriškumo ir dėl to, už ką ji įteikta – kaip kauniečių pasitikėjimo ir padėkos ženklas.

E.Unguraičio stiklo dizaino darbai labai populiarūs ir Lietuvoje, ir už jos ribų. Pavyzdžiui, daug pirkėjų pro juos negalėjo praeiti stiklo mugėje Frankfurte.


Įsimintinos iškilmės

Balsavimas už "Metų kaunietė 2015" finalininkes jau baigtas, tačiau laimėtoja bus paskelbta tik šeštadienį, finalinių iškilmių metu.

Įsimintinas renginys vyks Nacionaliniame Kauno dramos teatre. Renginyje dalyvaus ne tik daugybė žinomų svečių ir visas kandidačių šešetas. Susirinkusiesiems koncertuos maestro Virgilijus Noreika su savo mokiniu Ilja Aksionovu, Ovidijus Vyšniauskas, TV projekto "X Faktorius" dalyviai – grupė "Original Copy", Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos šokio teatras. Renginį ves aktorė Nijolė Narmontaitė.

Finalinį renginį globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Kviečiame ir jus dalyvauti šiose iškilmėse. Bilietų galima įsigyti visose "Tiketos" kasose arba internetu www.tiketa.lt.

Dėkojame rėmėjams

Už pagalbą dėkojame projekto "Metų kaunietė 2015" mecenatui "Tete-a-tete kazino", generaliniam rėmėjui "Vičiūnų grupė", pagrindiniam rėmėjui "Neodenta", rėmėjui prekybos miesteliui "Urmas", renginio draugui Kauno miesto savivaldybei, partneriams "Sofa travel", "Prodentas", informaciniam rėmėjui TV8.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių