Startuoja projektas „Saugus kiemas“: augins bendruomeniškumą ir patars, kaip sukurti saugią aplinką

Kovą pakvietę dalyvauti projekte „Saugus kiemas“, trečiadienį organizatoriai įjungė laikmatį. Dėl saugiausio kiemo vardo varžysis bemaž dvidešimt komandų.

Augina bendruomeniškumą

Visi mes žinome, kad ne mažiau nei geri giminaičiai, svarbu ir geri kaimynai. Ne tik tie, kurie pritrūkus žiupsnelio druskos nepagaili visos saujos, bet ir tie, kurie surėmę pečius rūpinasi savo ir gyvenančiųjų šalia gerove.

Norėdami sustiprinti atsakomybės jausmą, o tuo pačiu pasidalyti patirtimi ir žiniomis, kaip sukurti saugią aplinką, Kauno apskrities pareigūnai dar kovą pakvietė kaimynus dalyvauti projekte „Saugus kiemas 2021“ . Sąlyga, kurią kėlė organizatoriai, vos viena –  kiekviena komanda turėjo suburti dešimt kaimynų, kurie daugiabučių ar nuosavų namų kiemuose laiko savo automobilius ir nuolatos kenčia nuo vagysčių.

„Šiuo projektu norime auginti žmonių bendruomeniškumą, o automobilių savininkams patarti, kokioms techninėmis priemonėmis savo kiemuose sukurti saugią aplinką“, – kalbėjo Kauno miesto bendruomenės pareigūnas, konkurso „Saugus kiemas“ koordinatorius Darius Joneikis.

Jam antrino ir Kauno apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas. Vienas lauke –  ne karys, o suvieniję jėgas kaimynai, anot vyriausiojo komisaro, gali nuversti kalnus.

Sulaukė susidomėjimo

Į kvietimą dalyvauti projekte atsiliepė bemaž dvidešimt kiemų. Su pastarųjų atstovais D. Joneikis ir kiti atsakingi asmenys nuo kovo bendravo virtualiai. Trečiadienio popietę įvyko pirmasis kontaktinis susitikimas.

„Tai savotiškas startas. Galima sakyti, kad dabar uždarome skalbimo mašinos dureles ir spaudžiame mygtuką“, – D. Joneikis juokavo, kad iki kol įsisuks būgnas, liko kelios valandos.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Jas organizatoriai nusprendė išnaudoti produktyviai. „Žalgirio“ arenos prieigose išsirikiavusiems projekto partneriams bendraujant su renginio lankytojais, jaunieji policijos rėmėjai ir savanoriai išsibarstė po miesto centrą. Stabdė praeivius, kvietė juos telktis į komandas ir dalyvauti projekte.

„Šią akimirką turime aštuoniolika kiemų. Nežinau, galbūt kaip tik dabar kažkas registruojasi „online“. Bet kokiu atveju, jei daugiau ir nesurinksime, manau, turimas skaičius yra labai neblogas“, – kaimynų aktyvumu džiaugėsi projekto koordinatorius D. Joneikis.

Kiemai registruojami iki šios vakaro, 20 val., todėl dar turite laiko tai padaryti. Daugiau informacijos apie konkursą nuostatuose ir nuorodoje: https://kaunas.policija.lrv.lt/saugus-kiemas

„Dar nežinome, gal duosime papildomo laiko registracijai. Žiūrėsime“, – kalbėjo projekto koordinatorius.

Laukia vertingi prizai

Renginio dieną susirinkusieji šalia „Žalgirio“ arenos galėjo daugiau sužinoti apie patį projektą, susipažinti su prevencinėmis priemonėmis prieš vagystes iš automobilių. Tuo metu dalyviams buvo išdalyti specialūs projekto lipdukai. Vienais jie paženklino savo automobilius, kitus, žyminčius, kad stebimoje teritorijoje gyvena saugūs ir vieningi kaimynai, grįžę namo dalyviai žadėjo priklijuoti prie laiptinių durų ar kitų matomų vietų. 

Vilmanto Raupelio nuotr.

Projekto finišo tiesioji – gruodžio 16-ąją. Tądien, anot sumanytojų, speciali vertinimo komisija atrinks dešimt pačių saugiausių kiemų ir juos paskelbs nugalėtojais. Kiemai bus paženklinti specialia iškaba  „Saugus kiemas 2021“. Visi nugalėtojai bus paskatinti Kauno miesto savivaldybės, „BTA“ ir „Compensa“ draudimai, bendrovių „Inchcape“, „Sherlog“ prizais – vaizdo stebėjimo kameromis, apšvietimu ir kitomis saugumo priemonėmis.

„Viliuosi, kad tęsime šią tradiciją ir jau kitąmet galėsime apdovanoti „Saugus kiemas 2022“ dalyvius ir nugalėtojus“, – sėkmės šiųmečiams kaimynams linkėjo D. Joneikis



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tautos stebėtojas

Tautos stebėtojas portretas
maziau verkite komentaruose ateis vokieciai issiblaive is ruklos vakarelio patvarkys viska

Ona

Ona portretas
Savanoriu 298 masinos po langais,plyteles sulauzytos,nesaugu su vezimeliu isvaziuot ,su mazu vaiku iseit nesaugu,nes masinos zuja saligatviu viena po kitos.

jus policininkai

jus policininkai portretas
nors del akiu per metus viena karta po desimt minuciu pavaiksciokite tarp namu o tai imu galvoti kad jus tiktai kabinetuose sedeti temokate.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių