Startą Kaimynų vasarai davė Kulautuva

Pavargę nuo karantino ir išsiilgę nuoširdaus bendravimo pakaunės gyventojai Kaimynų dieną švęs visą vasarą. Pirmoji Kaimynų vasaros pradžią paskelbė Kulautuva, šiais metais prisijungusi prie „Šiuolaikinių seniūnijų“ projekto, kurį inicijuoja Kaunas ir Kauno rajonas – Europos kultūros sostinė 2022.

Pagal Kauno rajono savivaldybės pranešimą, tiek Kulautuvos gyventojai, tiek jų svečiai pirmiausia entuziastingai dalyvavo išskirtinėje ekskursijoje „Kulautuva: legendos ir tikrovė“ su kulautuviečiu gidu Mykolu Fedaravičiumi. Kelionę po Kulautuvą gidas pradėjo vieno iš Fluxus judėjimo įkūrėjo ir krikštatėvio, savo vaikystės vasaras leidusio Kulautuvoje, Jurgio Mačiūno žodžiais: „Visas gyvenimas yra menas“. Ir tai leido nujausti, kad visa ekskursija bus vedama paslaptingais, užuominų ir nuojautų kupinais Kulautuvos takais. Susitikimo dalyviai turėjo galimybę pamatyti pagrindines ir žinomiausias išlikusias tarpukario vilas bei pirmąją gydyklą, kurorto įkūrėjo pulkininko Augustausko vilą, taip pat sužinoti daugybę miestelio paslapčių.

Visą savaitę kulautuviečiai buvo kviečiami registruoti savo kiemus, kur praleido vakarą su kaimynais, o vakare sulaukė gyvo muzikinio pasirodymo ant mobilios scenos – aplankyti net 14 kiemų. Šventės himnu ir hitu tapusi kulautuviečio artisto bei renginių vedėjo Donato Medzevičiaus, žinomo Medono pseudonimu, daina „Kaimynas kaimynui kaimynas“ skambėjo visoje Kulautuvoje. Neįtikėtinai aktyviai įsitraukusi bendruomenė, projekto partneriai ir rėmėjai – vandenlenčių parkas „Dock7“ – leidžia tikėtis, kad kuriama nauja tradicija gyvuos ilgai.

Kulautuva šventės estafetę Pakaunėje perdavė kaimynei Raudondvario seniūnijai.

„Kaunas 2022“ inicijuoto „Šiuolaikinių seniūnijų“ projekto – tik pradžia. Vietos gyventojų apklausos rezultatai nupiešė tolesnes gaires. Visą vasarą bendruomenė kartu su architekte Rasa Chmieliauskaite ir kūrybininku Gyčiu Dovydaičiu ieškos netradicinių būdų tyrinėti savo gyvenamąją vietovę, jos istorijas bei kurs netradicinius maršrutus.

Vasaros pabaigoje bendruomenė kvies pažinti Kulautuvą čia gyvenančių žmonių akimis. Tolesniuose planuose – ne tik maršrutai, bet ir paroda bei naujo meno objekto atsiradimas miestelyje, žada Kaimynų vasaros organizatoriai iš kurorto prie Nemuno, iš Kulautuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių