Šimtametei nestinga jėgų rūpintis savo namais

  • Teksto dydis:

Garbingą 100 metų jubiliejų švenčianti Marija Šidiškienė – laiminga, sulaukusi svečių ir didelio dėmesio. Senolė džiaugiasi gera sveikata ir tuo, kad tvarka namuose iki šiol rūpinasi pati.

Garbingą 100 metų jubiliejų švenčianti Marija Šidiškienė – laiminga, sulaukusi svečių ir didelio dėmesio. Senolė džiaugiasi gera sveikata ir tuo, kad tvarka namuose iki šiol rūpinasi pati.

Pasveikinti ilgaamžės atvyko Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas Petras Mikelionis, administracijos direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Povilaitis, Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Venslovienė, Alšėnų seniūnijos ir Sodros atstovai.

„Jūsų gyvenimas – tarsi gražiai nuausta juosta. Į ją įpinta sukaupta patirtis ir prasmingi darbai, atkaklumas ir valia. Joje nestinga skausmo akimirkų Sibire ir daug džiaugsmo dienų matant augančius šešis vaikus, didžiuojantis darnia šeima. Išlikite taurumo, darbštumo, išminties ir nuoširdumo pavyzdžiu Jus supantiems artimiesiems ir visai bendruomenei”, – Kauno rajono mero Valerijaus Makūno sveikinimą ilgaamžei perdavė Savivaldybės atstovai.

M. Šidiškienė gimė 1914 m. lapkričio 27 d. Pajiesio kaime, Kauno rajone. Tėvai buvo smulkūs ūkininkai. Šeimoje augo septyni vaikai: keturios dukterys ir trys sūnūs. Marija baigė vietinę pradinę mokyklą. Gyvenimas moteriai atseikėjo nemažai skausmo, bet nepalaužė. Su šeima ji buvo ištremta į Sibirą. Ten išgyveno devynerius metus, dirbo sanitare poliklinikoje.

M. Šidiškienė užaugino šešis vaikus: du sūnus ir keturias dukteris. Vaikai Laimutė, Giedra, Povilas, Lina, Ramutė ir Antanas baigė mokslus, sukūrė savo šeimas. Dabar šimtametę supa gausi šeima: 16 anūkų, 18 proanūkių ir 2 proproanūkiai. Santuokoje su vyru ji pragyveno 50 metų.

Šiuo metu senolė gyvena savo namuose Mastaičiuose, į kuriuos iš tremties grįžo, kartu su savo sūnų šeimomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių