Kauno rajonas sieks pritraukti reikalingus aukštos kvalifikacijos specialistus

  • Teksto dydis:

Studijuojančiųjų universitetuose studentų skaičius kasmet mažėja, todėl visoje šalyje trūksta aukštos kvalifikacijos specialistų. Kauno rajono savivaldybė, siekdama pritraukti reikalingų specialistų, skirs pakaunės jaunimui stipendijų.

Kauno rajono savivaldybės taryba pasitvirtino stipendijų skyrimo universitetų studentams tvarkos aprašą.

Savivaldybės vadovai įsitikinę, kad svarbu paskatinti studentus rinktis regionui aktualias profesijas, motyvuoti juos gerai mokytis ir baigus studijas savo profesinę veiklą tęsti Kauno rajone.

Savivaldybė vieniems mokslo metams (nuo rugsėjo 1 d. iki birželio 30 d.) skirs ne daugiau kaip penkias stipendijas po 200 eurų.

Stipendiją galės gauti asmuo, studijuojantis aukštojoje mokykloje pagal universitetinių studijų pirmosios pakopos (trečio arba aukštesnio kurso), vientisųjų (trečio arba aukštesnio kurso) programą ir savo gyvenamąją vietą deklaravęs Kauno rajone. Studijų vidurkis privalės būti ne žemesnį nei 8 balai, studentas neturės akademinių skolų ir bus motyvuotas savo profesinę veiklą tęsti Kauno rajone. Jeigu studentas turės pasirašytą susitarimą su Kauno rajone veikiančia įmone, įstaiga, organizacija, ūkininko ūkiu dėl praktikos atlikimo ar dėl įdarbinimo po studijų baigimo, bus didelis privalumas.

Savivaldybės administracijos direktorius kiekvienais metais iki gegužės 10 d. nustatys savivaldybės prioritetinių specialybių sąrašą ir skiriamų stipendijų skaičių, atsižvelgdamas į savivaldybės administracijos atliktą savivaldybėje veikiančių įmonių, įstaigų, organizacijų, ūkininko ūkių apklausą, Užimtumo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenis ir savivaldybės biudžete numatytas lėšas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių