Šančiškius suvienijo bendras daržas

Ketvirtadienio vakarą Žemuosiuose Šančiuose vyko pavasariniai darbai. Kastuvais apsiginklavusi grupelė žmonių A.Juozapavičiaus prospekte esančiame skverelyje kasė žemę ir sodino gėlių gumbus. Vasarą ši vieta sužydės mėlynaisiais vilkdalgiais (irisais).

Anot akciją inicijavusios Ž.Šančių bendruomenės pirmininkės, menininkės Vitos Gelūnienės, skverelis pasirinktas neatsitiktinai - prieš dvejus metus čia vyko dialogą su vietine bendruomene bandžiusio sukurti projekto „Draugiška zona“ viena iš dalių.

Tuomet menininkė Monika Žaltauskaitė Grašienė inicijavo akciją, į kurią sukvietė vietinius žmones sukurti daržą. Šančiškiai aktyviai joje dalyvavo ir užveisė daržą su gėlėmis bei daržovėmis.

Pasak V.Gelūnienės, nors iš bendro daržo buvo nuimtas ir derlius, akcija buvo labiau simbolinė. „Tai buvo pirmas pabandymas suburti ir suaktyvinti bendruomenės savimonę“, - metams paliktas savieigai daržas nunyko, todėl buvo nuspręsta vėl jį sukurti.

„Norėjome pažiūrėti, ar žmonės patys pradės reaguoti, rodyti iniciatyvą ir jį puoselėti, tačiau akivaizdžios teigiamos iniciatyvos nebuvo. Tad mes nusprendėme ir toliau tą plotelį kažkaip kultivuoti ir padaryti jį tam tikru Šančių ženklu, kuri įspaustų pati bendruomenė“, - teigė menininkė.

Su Ž.Šančių bendruomene nusprendus iniciatyvą atgaivinti, buvo susitarta dėl augalų. „Nusprendėme, kad tai gali būti irisai, todėl kad jie yra daugiamečiai augalai. Žydi tik vieną kartą metuose, tačiau tada yra labai pastebimi. Jie galėtų tapti mūsų viso rajono simboliu“, - pasakojo Ž.Šančiuose gyvenanti ir aktyviai bendruomenę burianti V.Gelūnienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

puiku, palaikom

puiku, palaikom portretas
puiku, palaikom

tikrai

tikrai portretas
Gražu, šaunuoliai, pavydim, kad jūs tokie darbštūs. Norėtumem ir kituos erajonuose tokių darzeliu, nes geliu Kaune labai trūksta..

Reikia aikštės Šančiuose

Reikia aikštės Šančiuose portretas
Galėtų miesto valdžia apie vietą šančiškių susibūrimams pagalvoti, riogso sąvartynas vietoj buvusio ''Taikos'' kino teatro
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių