Raudondvaryje atsiras kolumbariumas

  • Teksto dydis:

Raudondvaryje kitais metais planuojama statyti kolumbariumą. Įgyvendinus projektą, naujosiose Raudondvario kapinėse per du etapus turėtų atsirasti apie 300 kriptų, kuriose tilps keturios standartinio dydžio urnos.

Pirmame etape numatyta įrengti 88 vietas, antrame – nuo 150 iki 200. Taip pat planuojama pastatyti varpinės tipo nedidelį keturiolikos vietų kolumbariumą, kuriame galės būti laidojami pasižymėję raudondvariečiai.

Pasak Raudondvario seniūnės Daivos Bulotienės, vietos gyventojai kolumbariumo labai laukia.

"Jaučiamas poreikis. Dabar žmonės išsiperka vienvietes kapavietes ir ten laidoja urnas su artimųjų pelenais", – teigė seniūnė.

Kolumbariumas planuojamas su rausvų klinkerio plytelių ir pilko granito apdaila. Taip pat bus įrengtos metalinės vazos gėlėms ir lentynėlės žvakėms, takeliai į laidojimo vietą pritaikyti neįgaliesiems. Planuojama, kad prie kriptų bus įrengti suoleliai ir pasodinta medelių.

Kauno rajone kolumbariumų įrengimu kapinėse pavesta rūpintis bendrovei Komunalinių paslaugų centrui. Du kolumbariumai po 24 nišas jau veikia Garliavoje, Jonučių kapinėse. Daugiau jų yra numatyta įrengti Karmėlavos, Tabariškių (Ringaudų sen.), naujosiose Vilkijos, praplėstose Radikių k. (Domeikavos sen.) ir naujosiose Zapyškio kapinėse.

Vieta urnai laikyti išperkama 25-eriems metams. Jonučių kapinėse Urnos saugojimo kriptoje mokestis už šį laikotarpį – 726,18 euro. Už antros ir kitų urnų saugojimą toje pačioje kriptoje UAB Komunalinių paslaugų centras renka vienkartinį 90 eurų mokestį.

Vėliau planuojama leisti sutartį pratęsti ilgesniam terminui arba rinktis alternatyvius variantus – perlaidoti urną kapavietėje ar išbarstyti mirusiojo pelenus teisėtoje teritorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nausiedianc

Nausiedianc portretas
Tu, su savo tulpėm, tai išvis 3,14sk na*uj viena syk, nes aš tave užtrolinsiu iki transvestito ! :-DDD

Zygmas

Zygmas portretas
Visi šitie projektai - McUnliandijos svajonės, bet rinkimai jau ne už kalnų... Žmogialai ! Susimastykit ar jums svarbiausia yra komunistiniai dviračių takai ? Jei kas neaišku, žvilgtelkit į baltarusiją !

frrrr

frrrr portretas
Ten bufetava Kikinui į parankę įsikabinus :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių