Prieš šventes – ypač svarbios Kauno dvasininkų dovanos

Kauno arkivyskupijos kurijoje surengta jau tradicija tapusi kraujo donorystės akcija. Kaip teigia akcijos organizatoriai, viena advento dovanų gali būti pagalba sergantiems.

Kauno klinikų kraujo centras prašo mūsų visų dosnumo. Šiuo metu, kai daugelis organizacijų dirba nuotoliniu būdu, o kai kurie žmonės yra saviizoliacijoje ir planuotos donorystės akcijos ženkliai sumenkėjusios, kraujo atsargos menksta, todėl brangus kiekvienas žmogus bei jo paaukotas kraujo lašas tam, kad būtų galima išsaugoti gyvybes.

Ketvirtadienį kraujo donorystės akcija atkeliavo ir į Kauno arkivyskupijos kuriją, kurioje kraujo aukojo kunigai, vienuolės bei būsimi dvasininkai. Kadangi dabar dėl karantino yra ribojami žmonių srautai, tad ir rengiant šią aukojimo akciją teko paskirstyti žmones, kad nesusidarytų eilės.

Norime, kad naujieji mūsų seminaristai būtų pratinami prie kraujo donorystės akcijos.

„Derinome, kad kraujo paaukoti galėtų ir Kauno vyskupas Kęstutis Kėvalas, bet taip gavosi, kad jis yra saviizoliacijoje. Tačiau kraujo jau paaukojo vienuolės ir seminarijos studentai bei kurijos darbuotojai. Norime, kad naujieji mūsų seminaristai būtų pratinami prie kraujo donorystės akcijos ir auginami su idėja padėti žmonėms, tad jie po egzamino taip pat prisijungė“, – kalbėjo kurijos atstovė Vilija.

Ji tikino, kad dalis būsimų kunigų kraujo aukojo pirmą kartą. Kiti jau yra užsikrėtę gerumo virusu ir patys savarankiškai vyksta į Kraujo centrą bei dovanoja kraują.


„Iš bažnyčios tikrai daug žmonių aukoja kraujo. Patogu, kai Kraujo centras pats atvažiuoja, tada galima susiderinti laiką tarp darbų ir padaryti gerą darbą. Juk mūsų kraujo lašas gali ne vieną gyvybę išgelbėti, o dabar tokiu įtemptu metu kaip tik norisi, kad kuo daugiau žmonių galėtų vėl mėgautis gyvenimu“, – apie tai, kodėl nusprendė pasidalyti gerumu, kalbėjo vienas kraujo donorystės akcijos dalyvių.

Kauno arkivyskupijos kurijoje kraujo donorystės akcija organizuojama du kartus per metus – prieš šv. Kalėdas ir Velykas. Dar viena gerumo akcija rengiama Šiluvos atlaidų metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

meile

meile portretas
kad ta krauja vartotu pagal paskirti,tik butinais atvejais,kada žmogui reikia labiausiai ,tai nepritruktu,o dabar is baimes,kad neuzsipultu artimieji,lasina ta krauja zmogui,kur jis nepagelbes,baisu toks neatsakingumas,paskui trubija truksta,truksta,neparduokit ,tai netruks

Anonimas

Anonimas portretas
Duk Dieve ,kad visiems donorams sveikatos ,laimės ,ilgų gyvenimo metų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių