Populiari vaisių ir daržovių turgavietė ištuštėjo, dirba tik du kioskai

Šiemet žiemos pradžioje Kaune sniego nėra, tačiau šiek tiek atšalęs oras išvaikė „Dainavos“ turgaus Sartų gatvėje pardavėjus, prekiaujančius vaisiais  ir daržovėmis. Šiandien nedidelėje turgavietėje prie lauke esančių prekystalių nebuvo nė vieno pardavėjo. Dirbo tik abu turgavietėje esantys vaisių ir daržovių kioskai.

„Dažnokai užsuku apsipirkti į „Dainavos“ turgavietę. Gruodžio mėnesį  joje lankiausi du kartus. Lauke prekiaujančiųjų vaisiais ir daržovėmis nemačiau nė karto, dirba tik žmonės, pardavinėjantys pramonines prekes. Gerai, kad dar neuždaryti turgavietėje esantys vaisių ir daržovių kioskai. Bet gal  ir jie, kai pasnigs, užsidarys?“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo pažįstamas kaunietis.

Tiesą sakant, man pačiam dabar, kai siaučia koronavirusas, lauke taip pat būdavo smagiau pirkti nei uždarose patalpose. Todėl ketvirtadienį vaizdas turgavietėje, pamačius tuščius prekystalius, nenudžiugino. 

Gerai, kad dar neuždaryti turgavietėje esantys vaisių ir daržovių kioskai. Bet gal  ir jie, kai pasnigs, užsidarys?

„Dainavos“ turgavietėje pardavėjų, prekiaujančių vaisiais ir daržovėmis, gerokai sumažėjo dar rudens antroje pusėje. Viena keturių asmenų šeima, prekiaudavusi bene patraukliausiomis kainomis, nebedirba jau nuo spalio pradžios.

Pastaruoju metu lauke šioje turgavietėje gamtos gėrybėmis prekiaudavo tik dvi šeimos.

Lauke maisto produktus pardavinėjantys žmonės kiekvienais metais dažniausiai dirba tik iki Kalėdų arba trumpiau, o iki pavasario atostogauja. Prekeiviai yra sakę, kad negali pardavinėti gamtos gėrybių per šalčius, nes jos sušals.

Pirmieji pardavėjai pasirodo vasario pradžioje, kiti – kovo mėnesį. Tai priklauso nuo oro. Jei nešalta, kai kurios šeimos kartais prekiauja ir žiemą.

Tačiau abu turgavietėje esantys kioskai dirba visais metų laikais. Juose vaisių ir daržovių galima įsigyti taip pat nebrangiai.


Šiame straipsnyje: skaitytojo naujienaDainavos turgavietėvaisiaidaržovėsSartų gatvėdaržovių kioskaiprekeiviaipardavėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Atsilo, nuline temperatura ir siandien vienoje vietoje kazkas prekiavo. Maciau. Nieko nrpirkau ne darzoviu ieskojau, kitu daiktu.

Anonimas

Anonimas portretas
Išgyvensim iki pavasario

Tam pigiam alg

Tam pigiam alg portretas
Šmaikščiai suraityta, xexexe
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių