Atkaklumas pasiteisino: Kauno abiturientas po apeliacijos gavo šimtuką

Kauno abiturientai šiemet buvo kaip niekada aktyvūs teikdami apeliacijas dėl brandos egzaminų rezultatų, nors bendrai Lietuvoje jų sulaukta mažiausiai per septynerius metus.

127 Kauno abiturientai manė, kad yra verti geresnių balų. Kiek mažiau nei pusė egzamino, kurio darbą prašė įvertinti iš naujo, buvo neišlaikę.

Iš viso balai buvo pakelti 23 jaunuoliams. Didžiausias šuolis į viršų – per 11 balų. Vienam abiturientui rezultatas nuo 35 pakeltas iki 46 balų, pateikė skaičius Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Vilija Adaškevičienė.

Iš gavusiųjų daugiau kaip 85 balus dėl rezultato apeliavo tik vienas. Jo 98 balai buvo pakelti iki maksimumo – šimtuko.

Keturi abiturientai greičiausiai gailisi, kad skundėsi, – darbus dar kartą tikrinę ekspertai rezultatus sumažino. Didžiausias šuolis žemyn – per devynis balus (nuo 42 balų iki 33). Atvejų, kai po apeliacijos egzaminas tapo neišlaikytas, nors pirminio vertinimo pakako teigiamam rezultatui, nebuvo.

Kitiems 100 apeliavusių jaunuolių rezultatas paliktas toks pats.

Teikdami apeliacijas aktyviausi buvo Jono Jablonskio gimnazijos abiturientai – 27. Iš jų 23 buvo nepatenkinti lietuvių kalbos ir literatūros, du – biologijos ir du – chemijos egzaminų įvertinimais.

Darbus peržiūrėti prašė šešiolika "Saulės" gimnazijos atstovų. Visi kreipėsi dėl lietuvių kalbos ir literatūros egzamino. Dėl geresnių rezultatų kovojo ir trylika "Varpo" gimnazijos mokinių.

Nacionalinis egzaminų centras skelbia, kad šiais metais visoje šalyje buvo pateiktos 908 pagrindinės sesijos visų valstybinių brandos egzaminų apeliacijos. Per pastaruosius septynerius metus tai vienas mažiausių apeliacijų skaičius. Lyginant su 2016 m., apeliacijų skaičius sumažėjo beveik per pusę.

Prieš teikdami apeliacijas, mokiniai elektroninėje rezultatų skelbimo sistemoje galėjo susipažinti su savo nevertinto darbo elektronine kopija. Kaip ir pernai, mokiniams buvo sudaryta galimybė, rašant prašymus dėl apeliacijų nagrinėjimo, nurodyti ir savo apeliacijos teikimo argumentus, jie galėjo susipažinti su skelbiamomis valstybinių brandos egzaminų užduočių vertinimo instrukcijomis.

Pagal Brandos egzaminų organizavimo ir vykdymo tvarkoje apibrėžtas procedūras išnagrinėjus apeliacijai pateiktus egzaminų darbus buvo pakeisti 200 darbų (22 proc.) įvertinimai. Penktadalis įvertinti geriau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O man įdomu

O man įdomu portretas
O kas atlygins, tiems abiturientams ir jų šeimoms, moralinę žalą kuriems apeliacija pasiteisino? Tie moksleiviai net atestatų šventiškai negalėjo atsiimti, jau nekalbu apie sugadintas atostogas.

Įdomu

Įdomu portretas
Kas sumokės tikrintojams, ypač už tuos 100, kuriems vertinimas paliktas toks pat! Galėtų tie patys abituruentai, bet jie juk iš tėvų gyvena:)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių