Patikrinimas: mokesčių nuslėpti nepavyko

  • Teksto dydis:

Po mokesčių inspektorių vizito Kauno centre dirbanti statybos  bendrovė privalėjo deklaruoti 146 tūkst. eurų išmokų ir sumokėti beveik 22 tūkst. eurų gyventojų pajamų mokesčio (GPM).

Įmonė taip pat patikslino pridėtinės vertės mokesčio (PVM) deklaraciją, papildomai deklaruodama 5,1 tūkst. eurų apmokestinamųjų sandorių ir sumokėdama 1,1 tūkst. eurų PVM.

"Išanalizavus šios statybos bendrovės buhalterinės apskaitos dokumentus buvo pastebėta, kad su kai kuriais darbuotojais laiku neatsiskaitoma. Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (AVMI) specialistai, patikrinę pinigų judėjimą tarp kasos, bankų sąskaitų ir avanso apyskaitų, nustatė, kad pas įmonės vadovą liko į bendrovės kasą negrąžintas ir nepanaudotas 147,5 tūkst. eurų avanso likutis. Šis faktas sukėlė įtarimą, kad apsimestiniu avanso išmokėjimu vadovui įmonė mėgino išvengti gyventojų pajamų mokesčio", – pasakojo Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė.

J.Stankienė neslepia, kad šiemet statybos bendrovės sulauks ypatingo dėmesio.

Šis atvejis išaiškintas bendradarbiaujant su Jungtinio operacijų centro nariais – šį kartą Kauno AVMI inspektoriai patikrinimą atliko kartu su Valstybinės darbo inspekcijos specialistais.

J.Stankienė primena, kad šiemet statybų sektorius išlieka vienu iš VMI prioritetų, pažymėdama, jog kontrolė šioje srityje bus praplėsta: "Nuo šių metų į kontroliuojamų mokesčių mokėtojų sąrašus patenka ir nekilnojamojo turto vystytojai, didmeninės statybinių medžiagų prekybos verslo atstovai. Didesnio dėmesio sulauks nekilnojamojo turto operacijos ir brokerių veikla besiverčiantys asmenys – VMI identifikuos nelegaliai dirbančius brokerius pagal jų veiklos elektroninėje erdvėje pėdsakus, vertins brokerių deklaruojamų pajamų adekvatumą. Taip pat bus griežtai vertinamas statybų sektoriaus nuolatinių viešųjų pirkimų dalyvių finansinis skaidrumas."



NAUJAUSI KOMENTARAI

samas

samas portretas
Jokia paslaptis, kad statybų bendrovei norint gauti užsakymą, reikia pažadėti iki 10% atkato. O atkatas, tai, grynais! Kažkodėl MVI neįvertina šio dalyko, juk, kaip sunku surinkti milijonus grynų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių