Pastatų priežiūra miesto ritmu

  • Teksto dydis:

Kiekvienas pastatas yra tarsi gyvas organizmas – jis išraizgytas vamzdynų, elektros kabelių, sienų ir stogo konstrukcijos turi būti patikimos, todėl būstui labai svarbu parinkti profesionalius prižiūrėtojus ir administratorius. Kaunas nuolat tvarkosi ir atsinaujina, keičiasi ir požiūris į pastatų priežiūrą.

Dirbame miestui

Daugelyje Europos šalių municipalinės savivaldybės įmonės yra nuo seno vertinamos ir joms patikima valdyti finansiškai jautrias miesto sritis. Jų pranašumas – pirmenybė ne pelno siekimui, bet viešajam interesui. Bendrovė Kauno butų ūkis – viena pirmųjų pastatų priežiūros ir daugiabučių administravimo paslaugas teikiančių įmonių, veikianti nuo 1991 m.

Šiuo metu Kauno būtų ūkis daugiausia administruoja Petrašiūnų, Panemunės ir Vilijampolės seniūnijose esančius namus, bet turi klientų ir kituose miesto rajonuose. Iš viso įmonė prižiūri 491 namą, teikia paslaugas beveik 100 būstų savininkų bendrijų.

"Administruojamų namų skaičius nėra vienintelis rodiklis matuojant užimamos rinkos dydį, nes pastatai yra labai įvairaus dydžio", – pabrėžė Kauno butų ūkio generalinis direktorius Marijus Zaborskas.

Pastatuose, kuriuos administruoja Kauno butų ūkis, atliekamos bendrojo naudojimo objektų periodinės apžiūros, vykdomi nuolatiniai stebėjimai. Atliekama  jų nuolatinė techninė priežiūra – užtikrinamas pagrindinių namo konstrukcijų (sienų, stogo, pamatų, laiptų, balkonų) mechaninis patvarumas, inžinerinės įrangos (elektros, šildymo, karšto ir šalto vandens, nuotekų) naudojimas.

Vadovas džiaugiasi, kad įmonėje suburtas kompetentingas darbuotojų kolektyvas. "Tai specialistai, turintys patirties administravimo, elektros ir šilumos įrenginių eksploatavimo srityse, statinio statybos ir remonto sričių ekspertai", – vardijo jis.

Keista, kad gyventojai, išreikšdami savo valią pasirenkant namo administratorių, neįvertina galimybės sutaupyti.

Būna, kad bendrija pati rūpinasi planinio remonto darbais, bet gali pasirašyti sutartį su Kauno butų ūkio avarine tarnyba. "Esame lankstūs, todėl kiekvienam klientui pateikiame specialių pasiūlymų", – sakė M. Zaborskas.

Sumažinkite išlaidas

"Mes esame Kauno miesto savivaldybės valdoma bendrovė, todėl kaštai už suteiktas paslaugas privalo būti pagrįsti gyventojams atstovaujančiai institucijai, mes neturime tikslo didinti pelningumą bet kokia kaina – prioritetas yra paslaugų kokybė, profesionalus darbas", – aiškino Kauno būtų ūkio generalinis direktorius M. Zaborskas.

Kauno būtų ūkis siūlo administravimo paslaugas bene mažiausiomis kainomis rinkoje. Vis dėlto tai nereiškia, kad bendrovė gali dirbti nerentabiliai ir juo labiau tapti našta miesto biudžetui. "Pernai optimizavome veiklą, plėtėme paslaugas ir gavome daugiau pajamų. Todėl galėjome ne tik išsaugoti darbo vietas, bet ir sukurti naujų, nes padidėjo paslaugų ir darbų apimtys", – teigė bendrovės vadovas.

Optimizavus bendrovės veiklą, Kauno butų ūkis gali pasiūlyti paslaugas mažesnėmis kainomis nei konkurentai. Priklausomai nuo daugiabučio namo ploto administravimo, paslaugų tarifai siūlomi mažesni nuo 25 proc. iki 50 proc. nei kitų daugiabučių namų administratorių.

"Keista, kad gyventojai, išreikšdami savo valią pasirenkant namo administratorių, neįvertina galimybės sutaupyti ir toliau sutinka mokėti didesnę kainą už administravimo paslaugas, – svarstė M. Zaborskas. – Norėdami Kauno gyventojams įrodyti mūsų paslaugų kokybę siūlome naujiems daugiabučiams namams ateiti pas mus ir susimažinti įkainius už būsto administravimą."

Vadovas pakvietė kreiptis į Kauno butų ūkį ir sužinoti, kiek galima sutaupyti. "Jums pateiksime pasiūlymą mažesne kaina nei jūsų dabartinių būsto administratorių", – pabrėžė M. Zaborskas.

Namo būklę galima įvertinti

Daugiausia daugiabučių namų Kauno mieste statyti dar 1955–1993 m., todėl tokių namų priežiūra reikalauja nuolat stebėti jų būklę ir atnaujinti.

Vienas būdų įvertinti namo energinį efektyvumą ir esamą būklę – parengti investicinį planą. Investicinis planas yra dokumentas, pagal kurį vėliau vyksta daugiabučio namo renovacija, įtraukus namą į daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programą.

"Mums, kaip Kauno miesto savivaldybės bendrovei, svarbus miesto įvaizdis, todėl, jeigu jūsų namo administratorius negali ar nenori padėti namui parengti investicinio plano, pasirinkite mūsų bendrovę kaip būsto administratorių, ir mes tai padarysime nemokamai", – teigė M. Zaborskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kaunas tvarkosi. Puiku. bet pažiūrėkite į Varnių gatvės Nr. 40 daugiabutį. Ne fasadas, o griūvena. Šalia CAMELIA VAISTINĖ, KURI NESUSITVARKO SAVO APLINKOS. Šiukšlynas, bobturgis ir bomžų išgertuvių buveinė prie namo laiptinės. Tai kenčia ne tik namo gyventojai, bet ir visi IKI parduotuvės pirkėjai, miesto svečiai. Gėda.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Jūsų darbo rezultatai kalba patys už save. Užsukite, ponai, į Varnių 40-ojo namo kiemą, kuris neturi kiemo. Šiukšlynai, persenę medžiai ir krūmai, išlūžę įėjimai į laiptines, išsiklaipiusios šaligatvių trinkelės, nepjauta žolė. Tas visas minėtas grožis labai mėgstamas ir populiarus tarp Vilijampolės bomžų. O juk namie gyvena šeimos su vaikais (ir be), moka mokesčius už aplinkos tvarkymą ir kt. jūsų teikiamą gerbūvį...vakare net praeit baisu.

rokas

rokas portretas
Jau daug metų mokame butų ūkiui pinigus, kad tvarkytų namą. Jei aš neatlikčiau tiesioginio darbo, darbdavys senai būtų atleidęs, o Kauno butų ūkis ir Vilijampolės vadybininkai ramiai sėdi užstalėse nieko neveikdami ir kas mėnesį gaudami atlyginimą, kurį susiunčiame mes.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių