Pakaunėje mažėja nusikalstamumas

  • Teksto dydis:

Saugiausiomis 2022 m. pripažintos Kulautuvos, Zapyškio, Ringaudų seniūnijos. Ši žinia paskelbta sausio 27 d. vykusiame Kauno rajono policijos ataskaitiniame susirinkime. Nugalėtojoms skirtos dovanos ir 300 eurų vertės prizai.

Projektą „Saugiausia Kauno rajono seniūnija“ kartu su Kauno apskrities policija vykdo Kauno rajono savivaldybė.

Renkant saugiausias seniūnijas, atsižvelgiama į seniūnų veiklą saugios aplinkos kūrimo ir puoselėjimo srityje, į tai, ar gyventojai yra aktyvūs kurdami saugią aplinką, koks nusikaltimų skaičius tose seniūnijose.

Šiuo metu pakaunėje yra 285 saugios kaimynystės grupės, o jų veikloje aktyviai dalyvauja 2,7 tūkst. gyventojų. „Džiaugiuosi, kad Kauno rajono gyventojai yra aktyvūs, jiems rūpi jų saugumas, todėl noriai bendradarbiauja su policijos pareigūnais“, – teigė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Pristatydamas 2022 m. veiklos ataskaitą Kauno rajono policijos komisariato viršininkas Aleksejus Chraminas akcentavo, kad, palyginti su Lietuvos ir Kauno apskrities vidurkiu, daugelis Kauno rajono policijos statistinių rodiklių yra žymiai geresni.

Aleksejus Chraminas. / Organizatorių nuotr. 

A. Chramino žodžiais, Kauno rajone nusikalstamumas mažėja. Per 2022 m. Kauno apskrityje, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, stebimas vagysčių iš automobilių skaičiaus mažėjimas, o Kauno rajone vagysčių ištyrimas yra geriausias. Pernai iš nelegalios apyvartos pakaunėje išimta daug akcizinių prekių: 4,6 tūkst. cigarečių pakelių, 2 t naftos produktų. Pastebimas smurto artimoje aplinkoje atvejų mažėjimas, viešosios tvarkos pažeidimų taip pat mažiau.

Antri metai iš eilės Kauno rajone nebuvo nė vieno nužudymo, sunkių ir labai sunkių nusikaltimų įvyko taip pat nedaug.

„Antri metai iš eilės Kauno rajone nebuvo nė vieno nužudymo, sunkių ir labai sunkių nusikaltimų įvyko taip pat nedaug“, – džiaugėsi komisariato vadovas.

Viršininkas apgailestavo, kad išaugo eismo įvykių skaičius: 2021 m. įvyko 79 avarijos, o pernai – dešimčia daugiau. Sužeistų asmenų avarijose taip pat yra daugiau, o žuvusių – tiek pat. Tačiau pakaunėje dėl neblaivių ar apsvaigusių vairuotojų užfiksuota mažiau nelaimių keliuose – vos septynios.

Viršininko teigimu, nerimą kelia padidėjęs neteisėto narkotinių ir psichotropinių medžiagų disponavimo atvejų skaičius. A.Chraminas patvirtino, kad šiemet šiai sričiai planuojama skirti didelį dėmesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

<<<<<<NELABAI TIKIU

&lt;&lt;&lt;&lt;&lt;&lt;NELABAI TIKIU portretas
KAŽKAIP NETIKIU,NES GYVENU IŠNAGLĖJUSIŲ MELAGIŲ ŠALYJE LIETUVOJE ,KURIŲ VADOVAI PREZIDENTAS NAUSĖDA galimai davęs tylėjimo įžadus , Šimonytė ,NILLSEN ,ARMONAITĖ....

nepastebėjau

nepastebėjau portretas
mane du kartus apvogė

aleksandras kislovas

aleksandras kislovas portretas
o dėl ko ten korumpuotas pi.der.as mentas Baršys stovi dešinej???? kokie jo nuopelnai? jis gi dangsto savo girtus važinėjančius mentus, kaip Kedainiuose, dalinosi kyšius su Čebanausku, klastoja protokolus, naikina ikalčius - Baršys gi yra didžiausias Kauno nusikaltėlis
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių