Nustebino supainiota data: kodėl rinkimai vyksta pernai?

Seniūnaitis Jonas Marcinkus feisbuke nusistebėjo, kad atėjęs balsuoti gavo lapelį, kuriame buvo nurodyta klaidinga rinkimų data. Apsilankęs keliose rinkimų apylinkėse, jis pamatė, kad ir ten dalijami lapeliai yra su ta pačia klaida – vietoje šių metų užrašyti pernykščiai.

"Gal kas žinote, kodėl Kaune rinkimai vyksta pernai, 2018 m. kovo 3 d.?" – klausė vyras, pridėdamas rinkimų apylinkėje gauto atvykimo lapelio nuotrauką.

"Klaida kažkieno padaryta, bet tikėkimės, kad balsavimo rezultatai nebus klaidingi", – pakomentavo Seimo narė Aušra Papirtienė ir netrukus pridūrė, kad jos manymu, viskas bus gerai, "nepaisant tokių, nieko nelemiančių klaidų".

J. Marcinkus rašė, kad klaidą pirmiausia pamatė savo apylinkėje, ją parodė sekretoriui. "Na, maniau, klaida šioje apylinkėje. Nuvykome į kitą – tas pats, vėl parodėme, ten net nesistebėjo. Trečioje – tas pats... Vienoje apylinkėje net pašiepė: o, sako, iš kur toks pastabumas!" -–įspūdžiais dalijosi seniūnaitis.

Kauno miesto rinkimų apygardos pirmininkė Elena Skirmantienė portalui kaunodiena.lt teigė, kad šie lapeliai yra niekiniai, jie dalijami tik tam, kad komisijai būtų lengviau orientuotis rinkėjų sąrašuose.

Klaida, anot jos, įsivėlė greičiausiai todėl, kad rinkimams pradėta rengtis dar pernai, todėl ir data netyčia įrašyta tų metų, kai buvo rengiamas atvykimo lapelių maketas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ai

Ai portretas
Koks skirtumas, vistiek apie Kauną vietos buvo supirktos

Julija

Julija portretas
Suklydo spausdinant, tai tragedija. Reikia mat visam pasauliui ištrimituoti koks tai didelis nusikaltimas.Juokas ima.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių