Mirė aktorius L. Zelčius

  • Teksto dydis:

Mirė Kauno dramos teatro legenda, aktorius režisierius ir pedagogas Leonardas Zelčius. Dėl aktoriaus mirties užuojautą pareiškė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė, premjeras Algirdas Butkevičius ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Nacionalinis Kauno dramos teatras pranešė, kad po sunkios ligos, eidamas 88-uosius metus, L.Zelčius mirė šeštadienį.

„Ilgametis Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorius, sukūręs daugybė įsimintinų vaidmenų, žiūrovų ir kolegų buvo vertinamas kaip nepailstantis profesionalas, maksimaliai atsiduodantis savam pašaukimui“, – Prezidentūros pranešime sakė D.Grybauskaitė.

Pasak jos, L.Zelčius buvo garbinga asmenybė, įkvėpusi ne vieną jaunosios kartos aktorių ir režisierių.

Premjero užuojautoje teigiama, kad kultūros pasaulis neteko puikaus aktoriaus ir teatro meistro.

„Šiandien visas kultūros pasaulis liūdi, mes liūdime kartu su juo, nes netekome puikaus aktoriaus, teatro meno meistro, atsidavusio pedagogo. Nuoširdžiai užjaučiu artimuosius, gimines, kolegas ir visus maestro talento gerbėjus. Leonardas Zelčius išliks mūsų visų atmintyje bei gyvens per savo kūrybą“, - pranešime sakė A.Butkevičiaus.

Anot Seimo pirmininkės, L.Zelčius įnešė svarų indėlį i teatro ir kino pasaulį.

„Lietuva neteko daugelį metų savo talentu visus žavėjusio aktoriaus, įnešusio svarų indėlį plėtojant teatro ir kino meną, pedagogo, aktorinio meistriškumo pamokas su atsidavimu dalijusio jaunimui, pasirinkusiam aktorystės ir režisūros kelią“, – pranešime teigė L.Graužinienė.

Atsisveikinimas su aktoriumi Nacionaliniame Kauno dramos teatre vyks antradienį ir trečiadienį. Urna bus išnešama trečiadienį 11.30 val., šventos mišios Kauno arkikatedroje bazilikoje bus aukojamos 12 val., o po jų bus laidotuvės Petrašiūnų kapinėse.

L.Zelčius gimė 1928 metų gegužės 9-ąją Kaune. Jis mokėsi Kauno dramos teatro studijoje, 1948–1952 metais studijavo Maskvos Lunačiarskio teatro meno institute (GITIS). Nuo 1952 metų buvo Nacionalinio Kauno dramos teatro aktoriumi.

Jis sukūrė Liongino Šepučio vaidmenį seriale giminės, vaidino filmuose „Žingsniai naktį“, „Herkus Mantas“, „Vaikai iš „Amerikos viešbučio“ ir kituose.

Teatre jis sukūrė daugiau nei šimtą vaidmenų. Vaidino Radvilą Rudąjį „Barboroje Radvilaitėje“, Karį „Lietaus pardavėjuje“ ir kitus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Adas

Adas portretas
Labai gaila

Amzina atilsi Zmogau

Amzina atilsi Zmogau portretas
Amzinatilsi, iskeliavo kaip Tevas.....visu musu.Uzuojauta.

uzuojauta seimai

uzuojauta seimai portretas
geras aktorius malonus zmogus,uzuojauta seimai
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių