Mieste išlietos čiuožyklos – neįdomios ir pavojingos

Šeštadienį kauniečiai vangiai pramogavo prieš kelias dienas naujai išlietose miesto čiuožyklose. Tiems, kurie vis dėlto pasiryžo išbandyti savo pačiūžas, labiausiai trūko erdvės čiuožimui ir kokybiško ledo.


 

Šeštadienį kauniečiai vangiai pramogavo prieš kelias dienas naujai išlietose miesto čiuožyklose. Tiems, kurie vis dėlto pasiryžo išbandyti savo pačiūžas, labiausiai trūko erdvės čiuožimui ir kokybiško ledo.

Pačiame miesto centre, Rotušės aikštėje, čiuožimo aikštelė šįmet išlieta kaip niekad maža. Šeštadienio vidurdienį čia žaidė keli vaikai, dvi mergaitės bandė čiuožti pačiūžomis. Priešais Ryšių istorijos muziejų įrengta aikštelė nežavėjo nei dydžiu, nei kokybe. Čiuožyklos kraštai supilti iš smėlio, kuris lengvai išsinešioja po visą ledą, o viduryje aikštelės grėsmingai iškilęs didelis ruožas ledu neužpilto grindinio.

Šiek tiek daugiau čiuožėjų rinkosi dvigubai didesnę aikštelę prie S. Dariaus ir S. Girėno paminklo. Kaunietė Lolita su dukra šios čiuožyklos ledą išbandė pirmą kartą, tačiau abi liko nusivylusios. Anot jos, čiuožti išeina tik iki pusės aikštelės, nes kitur ledas sušalęs kauburiais, vietomis išdaužytas. Moteris rūpinosi, kad neatidesni vaikai ant tokio ledo gali skaudžiai suklupti.

Lolita su šeima čiuožinėja kiekvienais metais, tačiau paprastai renkasi Kauno marių ledą. Čiuožėjus žavi plačios erdvės ir žymiai lygesnis ledas: „Vienais metais nuo automobilių aikštelės nučiuožėme iki pat Jachtklubo. Šiandien su dukra galvojome, ar rinktis roges, ar pačiūžas, nes planavome likti mieste. O rytoj tikrai važiuosime prie Kauno marių“, – pasakojo moteris.

Anot jos, čiuožimo aikštelės mieste turėtų būti patrauklesnės: skambėti muzika, būtų galima pasišildyti arbata. „Trūksta daugiau emocijos“, – sakė Lolita, kuri iš miesto aikštelių geriau rinktųsi čiuožimą ant užšalusių Kauno botanikos sodo tvenkinių.

Kaip tik ten šeštadienį pramogavo daugiausia kauniečių. Čia skambėjo muzika, galima buvo įsigyti karštųjų gėrimų. Žmonės rinkosi ne tik su pačiūžomis – kai kurie išbandė Botanikos sodo siūlomą pramogą – roges, kuriose susėdusieji buvo sukami specialia svirtimi ratu. Vakare čiuožinėjimo ant ledo organizatoriai žadėjo uždegti laužą ir įjungti apšvietimą.

Valandą ant Botanikos sodo tvenkinių pačiūžomis čiuožinėjusios Diana ir Lina specialiai čia važiavo, kai sužinojo apie tokią pramogą. „Čia smagiau ir įdomiau, nes mieste išlietose čiuožyklose mažai vietos ir reikia čiuožti ratu. Be to, čia būni gamtoje“, – sakė Lina.

Visai netoliese Botanikos sodo Vinčų gatvėje išlieta čiuožykla taip pat turėjo vos kelis lankytojus. Tarp daugiabučių namų įsispraudusioje ir ledu užlietoje aptvertoje sporto aikštelėje čiuožinėjo keli vietiniai vaikai, du suaugusieji valė ir lygino ledą.

Prasčiausiai iš visų atrodė Panemunės paplūdimyje išlieta aikštelė. Dėl po ledą išnešioto smėlio, išdaužytos dangos ir labai mažo dydžio ji visai nebuvo panaši į vietą, kurioje galima čiuožti. Todėl vietoj jos galybė vaikų nuo šalia esančių kalniukų čiuožinėjo rogėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vida

vida portretas
kodėl neišliejus čiuožyklų krepšinio aikštelėse tarp gyvenamųjų namų, kur daug gyventojų. Be to, 25 metus neįrengė nė vienos miesto čiuožyklos, tad visi ir čiuožti pamiršo. Tarybinias laikais veikė daug miesto čiuožyklų ir buvo visose pilna čiuožėjų

Lukaa

Lukaa portretas
Jausmas kad kai kurie komentatoriai belekaip bando ginti Vieningo kauno vardą. Faktas tas kad skirtumo tarp kocervų ir matijošaičio žiemos nėra. Keliai baisūs buvo daugiau nei savaitę, šaligatviai nutirpo tik per savaitgalio atšilimą, o kas bus dabar dar kai ir sniegas parsideda.... Ne čiuožyklų ir pompastiškų eglučių reikia žmonėms, Mums reikia saugiai jausti kelyje tiek už auto vairo, tiek ant šaligatvio. Deje naujoji valdžia tuo nepasirūpino laiku, vargu bau ar ir kas nors pasikeis.

tikrai

tikrai portretas
problema ne čiuožyklose, problema žmonėse, kurie kurie nepakelia užpakalio nuo kėdės ir bamba jau 25 metus.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių