Mieste gelbėjo sužeistą gulbę: iki nelaimės buvo vos vienas žingsnis

  • Teksto dydis:

Antradienį Kaune blaškėsi sužeista gulbė. Laimei, sužalojimai nebuvo sunkūs.

Gatvėje prie M. K. Čiurlionio tilto besiblaškantį paukštį pastebėjo buvęs Kauno marių regioninio parko savanoris Martynas. Paukštis nesileido sugaunamas specialistų ir pristatomas veterinarams. Jis nuskrido, tad viliamasi, kad jo sužalojimai – menki. „Viskas baigėsi laimingai“, – sakė parko vyriausiasis specialistas (kraštotvarkininkas-reindžeris) Evaldas Makrickas. Nedaug trūko, kad ją būtų partrenkęs pravažiuojantis automobilis.

Parko direkcijos specialistų manymu, minėta gulbė nebylė į nelaimę papuolė, nes ji pratusi prie žmonių dėmesio ir praradusi laukinio paukščio instinktą vengti kontakto su dvikojais ar jų keturkojais. 

„Tikra „batoninė“ gulbė. Greičiausiai šis dėmesys ir pakišo jai koją – galbūt ją belūkuriuojančią maisto duoklės pabandė koks šuo pagriebti“, – spėliojo parko atstovai. 

Žinovai jau senokai akcentuoja, kad gulbėms tinkamas ne bet koks maistas. „Be to, maitinant jas netinkamu metu, jos praranda savo instinktus, nebeišskrenda kitur, lieka žiemoti ir tada prasideda žiemos vargai ir rūpesčiai, kuriuos net K. Donelaičiui būtų sunku aprašyti“, – dėstė parko atstovai.

Gulbės, kurios šiaip yra bailios, kaulydamos maisto kartais tiesiog prie automobilių, ima pernelyg pasitikėti žmonėmis ir tampa nuo jų priklausomi. „Būtent tada gyvūnai būna labai pažeidžiami – gali susižeisti, sužeisti kitą (pvz. grybštelėti vaikui), sukelti avarinę situaciją ir t.t. Labai prašome, nemaitinti gyvūnų netinkamu jiems maistu, nes meilė gamtai nematuojama batonais“, – teigė parko atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Koks dėmesys paukščiams , šunims , katėms , o jeigu toje vietoje vaitotų benamis - tarnybos nekreiptų ir dėmesio .

kaunietė

kaunietė portretas
Kas apie "tiltus", o kas apie "miltus', bet ką darysi, kai skaitai ir nesupranti apie ką - o tik atidirbinėji savo ponui...

Anonimas

Anonimas portretas
Gulbes vyciu krabams nekelia gresmes, nebent praskrisdamos juos apdergtu
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių