Miestas perims Vytauto parką?

Kauno miesto savivaldybė planuoja pradėti Vytauto parko perėmimo visuomenės poreikiams procedūrą.

Artimiausiame Kauno tarybos posėdyje bus svarstomas klausimas dėl Vytauto parko ateities. Bus prašoma, kad taryba pritartų šio kultūros objekto perėmimui visuomenės poreikiams. Dabar parko teritorija suskaldyta ir priklauso ne tik savivaldybei, bet ir privatiems asmenims.

"Visuomenės poreikiams paėmimo procedūra kol kas nepradėta, bus ruošiamas detalusis planas, reikalingas vykdant šią procedūrą. Be abejo, reikės savininkams atlyginti už jų perleidžiamą turtą, tačiau kompensacijos suma kol kas dar neapskaičiuota", – komentavo Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjas Donatas Valiukas.

Reikės savininkams atlyginti už jų perleidžiamą turtą, tačiau kompensacijos suma dar nėra apskaičiuota.

Spendimo projekte nurodoma, kad iš privačių asmenų ketinama perimti pastatus Vytauto parke, taip pat prie jų suformuotus žemės sklypus, kitus negyvenamosios paskirties objektus. Taip siekiama, kad parko teritorija būtų vientisa ir joje neliktų privatiems asmenims priklausančio nekilnojamojo turto.

Pažymima, kad Perkūno al. 4B pastato būklė ypač prasta, tad, perėmus jį iš privatininkų, būtų galima išsaugoti vertingąsias kultūros paveldo savybes. Neatmetama prielaida, kad šiame pastate galėtų vykti įvairios kultūrinės ar socialinės veiklos.

Nors siekiama viską perimti į vienas rankas, tačiau kol kas miesto atstovai neįvardija konkrečios vizijos

"Iš pradžių reikia teisinius dalykus išsispręsti. Vizija – sukurti patrauklią laisvalaikio erdvę miestiečiams. Kokie sprendiniai gali būti, paaiškės, kai visas parkas ir statiniai priklausys tik savivaldybei. Tuomet bus galima projektuoti ar skelbti idėjų konkursą", – teigė vicemeras Andrius Palionis.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

"Kauno miesto savivaldybės siekis – kad Vytauto parkas būtų atviras ir patrauklus visuomenei. Kol kas anksti kalbėti apie konkrečius pokyčius, kurie lauktų šio kultūros paveldo komplekso, tačiau galime užtikrinti, kad ši erdvė ir toliau neabejotinai išliks parku. Šiam siekiui įgyvendinti kliudo tai, kad parko teritorija ir joje esantys statiniai yra skirtingose rankose.

Kadaise buvo leista privatizuoti parko pastatus ir prie kai kurių vėliau suformuoti sklypus, o didžioji teritorijos dalis – valstybės žemė", – teigė Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas.

Prieš maždaug pusantrų metų miesto savivaldybė jau žengė pirmus žingsnius, kad Vytauto parko erdvė taptų patrauklesnė. Tuomet nuo valstybinės žemės buvo nukelti senieji atrakcionai, sutvarkyti takai ir nutiestas naujas asfaltas.

Išjudinti savininkus nesisekė ne vienus metus. "Kauno diena" primena, kad ilgametis įrenginių savininkas Ričardas Šidlauskas ne kartą buvo ragintas tvarkytis, tačiau jis dalį karuselių buvo išparceliavęs įvairiems asmenims, todėl parko rekonstrukcijos procesas tapo dar sudėtingesnis. Tačiau miesto savivaldybė paskelbė ultimatumą ir karuselių savininkai patys nukėlė įrenginius nuo valstybinės žemės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Žemės kkaina buvo nustatoma pagal paskutinių trijų metų duodamas pajamas , tai ir čia turbūt bus taip .

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys  portretas
Kita krysos mero ir jo sunšudelių ir padlaižių afera : parama susilaukusiems vaiko 300 e, dalis paramos 200 nukeliauja į barus, kavines. Bet Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) tyli. Kiek su gauja prisiglaudėt miestiečių pinigų? Apie pusė milijono.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys  portretas
Prisiminkit kaip krysa meras rūpinosi šūnelio sklypais, bet ne karuselių laimės antikvaro išsaugojimu.
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių