Kaune neleidžiama leistis lėktuvui iš Italijos, priims Vilnius

  • Teksto dydis:

Į Italiją iš Lietuvos keleiviai nebeskraidinami, tačiau šiandien ir savaitgalį dar bus leidžiama leistis lėktuvams iš Italijos, kad lietuviai galėtų grįžti namo iš koronaviruso epicentru Europoje tapusios šalies.

Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas portalui kauno.diena.lt teigė, kad dėl informacijos apie pargabenamus lietuvius iš Italijos reikėtų kreiptis į „Avia Solutions Group“ arba „Klasjet“.

„Šiandien, kovo 13 d., po užsakomojo skrydžio, „Klasjet“ lėktuvas su 104 verslo klasės vietomis grįš iš Malpensos (Milanas) oro uosto į Kauno oro uostą“, – pranešė „Avia Solutions Group“ atstovai.  Skrydis buvo numatytas 21 val., tačiau buvo nukeltas į 00.30 val. Italijos vietos laiku.

Ieškantieji galimybių grįžti į Lietuvą turėtų susisiekti su bendrove šiais kontaktais: Lukas.marciulionis@klasjet.aero, +370 (656) 07 100  arba occ@klasjet.aero.

„Avia Solutions Group“ Komunikacijos centro vadovė Vilma Vaitiekūnaitė portalui kauno.diena.lt sakė, kad pilotai yra Italijoje, o kiti įgulos nariai, reikalingi skrydžiui į Kauną, ryte dar buvo Kaune. Skrydis buvo nukeltas, nes kitaip įgula nebūtų spėjusi pasiekti oro uosto.

„Jie vyksta į Italiją. Lėktuvas bet kokiu atveju grįžtų į Kauną, tuščias ar su keleiviais. Nusprendėme pasiūlyti savo pagalbą Italijoje žmonėms“, – teigė bendrovės atstovė.

Dėl daugiau skrydžių kol kas neskelbiama. „Nebent Užsienio reikalų ministerija prašytų“, – komentavo V. Vaitiekūnaitė.

Neužilgo ji patikslino, kad Kaune lėktuvui nebus leidžiama leistis, nes bus grįžtama iš koronaviruso zonos. „Sutiko priimti Vilnius“, – teigė V. Vaitiekūnaitė. Būtent Vilniaus oro uostas yra numatytas kaip oro uostas, priimsiantis lėktuvus su keleiviais, kurie potencialiai gali būti užsikrėtę virusu.

Lėktuvas planavo leistis Kaune, nes čia yra bendrovės bazė.

Penktadienį iš Romos su 91 keleiviu Vilniuje nusileidusį lėktuvą pasitiko Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai. 

Jie dar lėktuve įvertino keleivių bei įgulos narių bendrą sveikatos būklę, matavo temperatūrą. Tai užtruko kelias valandas. 

Visi užpildė keleivių korteles, paliko kontaktinius duomenis. Anot sveikatos apsaugos ministro patarėjos Linos Bušinskaitės, nei keleiviai, nei įgula sveikata nesiskundė, niekas nekarščiavo.

Visi instruktuoti, kaip elgtis, jeigu sveikata pablogėtų. Akcentuota, kad visi sugrįžusieji turėtų save izoliuoti 14 dienų. 

„Visi keleiviai, atvykstantys iš Italijos ir kitų paveiktų šalių, yra pasitinkami oro uoste, jiems yra matuojama temperatūra, pildomos anketos (keleivių kortelės) su jų kontaktine informacija, jie konsultuojami, kaip turėtų elgtis, rekomenduojama izoliuotis (14 dienų vengti socialinių kontaktų, dirbti nuotoliniu būdu, jeigu yra galimybė, laikytis kitų izoliavimosi rekomendacijų). Jeigu grįžusiam asmeniui nustatomas karščiavimas, imamasi priemonių, kad toks keleivis būtų izoliuotas, nugabentas į ligoninę ir toliau priimami medikų sprendimai dėl tyrimų ir kitų veiksmų. Vakar tokių keleivių nebuvo“, – komentavo  Nacionalinis visuomenės sveikatos centro Kokybės vadybos ir komunikacijos skyriaus patarėja Lina Grinytė-Jauniškienė.

Ji teigė, kad keleiviams į namus ar kitas apsistojimo vietas iš oro uosto rekomenduojama nevykti viešuoju transportu, patariama vykti savo pačių automobiliais, prašyti, kad pavežtų šeimos nariai, taip pat taksi.

„Taksi paslaugos yra teikiamos, šių paslaugų teikėjai yra informuoti apie priemones, kurių jie turi imtis veždami keleivius,  atvykusius iš rizikingų šalių (laikytis saugaus atstumo, vėdinti automobilį, valyti automobilio paviršius dezinfekcinėmis priemonėmis, griežtai laikytis rankų higienos)“, – sakė pašnekovė.

Duomenų, kiek iš vakarykščių keleivių iš Italijos priklauso rizikos grupei, nėra, nes anketose ir keleivių kortelėse tokių duomenų neprašoma. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

mamule

mamule portretas
Dieve mano!Koks idiotizmas!! Kur valdzios protas? Sitaip leisti plestis virusui?!! Kodel? Kodel/Kodel nesaugoja musu zmoniu,kurie visais laikas buvo Lietuvoje,Buvo su Lietuva ir blogais ir geresniais laikas? Is kur tokia meile tiems kurie isvyko i kitas salis.Uzdirbo kitai saliai,o nepadejo savo Tevynei keltis?Ir vel pilni lektuvai serganciu nesa mums nelaime..... Skaudu...

betvarkė ir chaosas

betvarkė ir chaosas portretas
kas leidžia karantino METU vežti iš užkrėstų rajonų. Skvernelis,Žemelis, Veryga?Dar nesusitvarkom su ankstesniais.

Rita

Rita portretas
Kodėl reikia vežti tokiu laikų iš epicentro centro kodėl nesugržo kaip epidemija tik prasidėjo? Gydys juos o mes lojalus Lietuvai piliečiai liekame be medicininės pagalbos.
VISI KOMENTARAI 65

Galerijos

Daugiau straipsnių