Lampėdžiuose – bendryste apipintas šimtmečio minėjimas

  • Teksto dydis:

Jau tapo tradicija, kad Lampėdžių gyventojai svarbias šventes mini gražioje bendrystėje.

2015 metais lampėdiškiai prisijungė prie iniciatyvos ir Lampėdžių pradžioje esančiame skvere (ties Vytauto ir Gervių gatvėmis) įrengė vėliavai skirtą stulpą, įsigijo Lietuvos istorinę, trispalvę ir bendruomenės vėliavas ir nuo tada šių vėliavų plazdėjimu mini ne tik valstybines šventes, bet ir bendruomenei svarbias datas.

„Šiemet, kaip ir kasmet, Vasario 16-ąją šią valstybei svarbią datą paminėjome iškeldami trispalvę, giedodami tautinę giesmę. Tik šis kartas – ypatingas, dar prasmingesnis, dar labiau suvienijantis ir įkvepiantis, nes tai – Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetis, taigi ir paminėti bei pasveikinti Lietuvą ir vieni kitus norėjome ypatingai: gyva žmonių grandine sustoję į skaičių 100, virš galvų laikydami geltonus, žalius ir raudonus lapus, fiksuojant šį vaizdą iš viršaus. Šventės metu išgyvenome džiaugsmo, pasididžiavimo ir vienybės jausmus, tačiau šie jausmai mus aplanko kasdien, grįžtant į Lampėdžius, išvydus vėliavą – ir, nors akimirkai, suvirpa krūtinėje vienybės džiaugsmas ir patriotiškumas. Kaskart kiekvienas galime sau pasakyti – tai – mano, mūsų vėliava“, – sakė Lampėdžių bendruomenės centro pirmininkė Dalia Akramienė.

 

 

Šiame skvere, įamžinant Lietuvos valstybės šimtmetį, norima pastatyti paminklinį akmenį. Taip būtų sukurta vieta, skleidžiančią ypatingą dvasią, dar labiau traukiančią kiekvieną ateiti čia ir kartu paminėti Lietuvai ir bendruomenei svarbias datas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AssA

AssA portretas
Šaunuoliai.

kembrikas

kembrikas portretas
SAUNUOLIAI SU SVENTE:
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių