Laidojimo rūmuose bus traktorių sandėlis?

Į kultūros vertybių registrą įtrauktų "Liūdesio" laidojimo namų teritorija sparčiai tvarkoma, jau išardytos skulptūrą juosiančių laiptų pakopos. Nei savivaldybės atstovams, nei paveldosaugininkams nepavyksta susisiekti su objekto savininkais.

Į kultūros vertybių registrą įtrauktų "Liūdesio" laidojimo namų teritorija sparčiai tvarkoma, jau išardytos skulptūrą juosiančių laiptų pakopos. Nei savivaldybės atstovams, nei paveldosaugininkams nepavyksta susisiekti su objekto savininkais.

Laidojimo namų sklype pluša darbininkai, sukalta medinė sargo būdelė. Savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Rimgaudas Miliukštis pasakojo, kad skyriaus specialistai buvo nuvykę prie laidojimo namų.

"Perėjome, pasižiūrėjome, kas daroma su pastatu ir skulptūra, kurie yra įrašyti į kultūros vertybių registrą. Pati teritorija, čia esantys laipteliai į registrą neįrašyti, o darbininkai ten kažką lygina", – sakė jis.

Jo teigimu, savivaldybės specialistams nepavyko išsiaiškinti, kokia firma čia vykdo darbus.

Savininko paieškos internete taip pat buvo bevaisės, o aptvertoje teritorijoje dirbantys darbininkai, išvydę "Kauno dienos" fotografą,  pasislėpė.

Pasak R.Miliukščio, tiek laidojimo namų, tiek šalia esančios padangų parduotuvės –  bendra teritorija.

"Paprašėme padangų parduotuvės atstovų, kad jie perduotų kaimynams, jog jų ieškome. Tiesiog norėtume, kad jie paaiškintų, ką daro teritorijoje, bet iki šiol nesužinojome nei adreso, nei telefono numerio. Kiek supratau, bendrovė, tvarkanti teritoriją, užsiima mažų traktorių nuoma. Ko gero, laidojimo namuose jie juos sandėliuos – pastate durys karstams išnešti plačios", – pastebėjo vedėjas.

Jis tikino, kad bus ištirta, ar darbus vykdanti bendrovė turi visus projektus ar leidimus. "Didelės blogybės aš ten nematau, kad tvarkoma aplinka", – sakė R.Miliukštis.

Kas vyksta aplink "Liūdesio" laidojimo namus, negalėjo pasakyti ir Kultūros paveldo departamento Kauno teritorinio padalinio vedėjas Svaigedas Stoškus.

"Nusiunčiau savo žmones – niekas saugotinų pastatų negriauna, o tik valo teritoriją. Viską užfiksavome, padarėme nuotraukas. Darbininkai nugriovė sovietinių laikų garažą, tačiau leidimas jiems tam buvo duotas", – sakė S.Stoškus.

Jis tvirtino, kad nežino, kas teritorijos savininkai, ir neįsivaizduoja, kas ten daroma.

"Man pačiam labai knieti sužinoti, kas ten bus – kažkokie ten paslaptingi veikėjai", –  sakė jis.

Padangų parduotuvės darbuotojai taip pat nežinojo, kas naujasis jų kaimynas, tik patvirtino, kad darbai čia vyksta jau kurį laiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kupčinskas

Kupčinskas portretas
Kaip visada, nieko nežino ir nemato. Klausimas ---Ar ne už dyka ?

Kaunietis

Kaunietis portretas
Apie ką jūs visi čia rašot. Susidaro tokia nuomonė, kad viską žinot, viską matot. Tie valdininkėliai, kurie jieško aikštelės šeimininkų, kažkodėl nesirūpino objektu, kai dūlėjo pastato laiptai, aplink paminklą žėlė metrinė žolė, o pačiam pastate gyveno benamiai, patalpose degino ugnį, kad nesušaltų. Savo malonumui daužė pastato langus, niokojo viską, kas tam pastate buvo likę. Dabar kai teritorija tvarkoma, bandoma apsaugoti, kas dar iš šio objekto liko, tai kažkam panižo ušpakalį.

Žemaitis

Žemaitis  portretas
Tik Kaune galimi tokie stebūklai.Niekas nieeko nežino, tik paskum žiūrėk jau ir gyvena teritorijoje saviakas, kuriam negalioja kjokie Įstaymai
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių