„Kūrybos podiumas“ – ne tik moterims

Drabužių, papuošalų ir aksesuarų niekada nebus per daug – tuo neabejojančios miestietės šeštadienio popietę  plūdo į „Žalgirio areną“.

Iki rytojaus vakaro visos norinčios renginyje "Kūrybos podiumas" galės įsigyti ne tik lietuvių dizainerių kurtų drabužių, apyrankių ir karolių, vertų iš natūralių akmenų, laikinų tatuiruočių ar auksarankių tautiečių drožinėtų varlyčių.  Artėjant šventėms, puošeivos miestietės "Bosca" amfiteatre įmins aromaterapijos paslaptis, vizažo gudrybes ir rankdarbių subtilybes.

"Ką reiškia "Sospeso transparente"? Tai dekoravimo priemonė, leidžianti kurti erdvines puošybos detales. Ant plastiko klijuojame paveikslėlį, iškirptą iš servetėlės, dekupažo popieriaus ar tekstilės. Paveikslui išdžiuvus, jį pakaitiname virš ugnies, o tada specialiu įrankiu lankstome įvairius puošybos elementus. Viskas labai paprasta, o rezultatas stulbinantis", - į besidarbuojančias mokines su šypsena dirstelėjo dirbtuvių siela, "ARTmanija" vadovė Gintarė Drungilienė.

Italų menininkės patentuota technika sudomino bent kelias dešimtis įvairaus amžiaus kauniečių, užsiėmimų pabaigoje į rankines brukusių įspūdingomis gėlėmis ar snaigėmis puoštas  dovanų korteles.  Sekmadienį kūrybinėse dirbtuvėse pakvips Šv. Kalėdomis – prižiūrimos meistrių, mokinės kurs šventinius vainikus ir papuošalus.

Kol vienos moterys nugaras lenkė prie rankdarbių, kitos prietemoje godžiai rijo Giedriaus Drukteinio žodžius. Lektorius, konsultantas, žurnalistas ir televizijos laidų vedėjas, paskaitoje "Kaip save parduoti", susirinkusiosioms pasakojo apie sielos ramybę už 10 tūkst. eurų, šešias nereikalingas džinsų poras spintoje ir lietuvių moterų gebėjimus ne tik dažyti sienas, bet ir siuvinėti kryželiu.  Sekmadienį  nuo 11 val. amfiteatre įsikurs Ineta Stasiulytė. Renginio viešnioms žinoma aktorė pasakos apie moters energiją, jos atstatymą ir įkvėpimo paieškas. Beje, organizatoriai įspėja, kad į I.Stasiulytės paskaitą bus įleidžiamos tik moterys.

"Kol jos plepės, lauksiu jūsų prie savo stendo", - į dešimtis įvairiausių varlyčių ranka mostelėjo bene vienintelis renginyje dalyvavęs vyras. Drožinėtų iš medžio, kailinių, šilkinių ar tautinės vėliavos spalvų kaklo aksesuarų, stipriosios lyties atstovai renginyje ras bent keliose vietose. Stilingiausieji čia be to galės įsigyti ir odinių apyrankių skirtų būtent vyrams.

Sekmadienį "Žalgirio arenoje" vyks ir daugiau vertingų paskaitų. Iš veidotyros specialisto Armando Kažersko lūpų renginio viešnios ir svečiai tądien sužinos, kiek daug gali pasakyti jų akys, lūpos ar skruostai. Tuo metu viena garsiausių Estijos vizažo meistrių Lana Vallo pademonstruos kaip vakarinis makiažas keičia pilką dienos pelę.

Renginį „Kūrybos podiumas“ baigs rūbų kūrėjos Aurelijos Jurkšaitytės kolekcijos pristatymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jolita

Jolita portretas
Žurnalistė turbūt nebuvo šiame renginyje....Labiausiai patiko žodis -"plūdo".Pavieniai žmonės....Dar tiek pat nerado ,kur įeit į renginį ir apsisukę važiavo atgal.Per vargus suradę įėjimą žmonės prekeiviams pakeltu balsu šaukė-"darykit ką nors -žmonės trankosi po duris-įėjimo neranda,apsisuka ir nueina".....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių