KTU pravėrė laboratorijų duris

  • Teksto dydis:

Kaune šią savaitę duris pravers "Santakos" slėnio KTU Mokslo ir technologijų centras bei Technologinis verslo inkubatorius. "Santakos" slėnio pagrindinis statybų etapas baigtas, o dabar baigiamos įrengti laboratorijos, diegiama specializuota įranga.

"Santakos" slėnyje bus sukurta apie 350 darbo vietų, sumontuotos įrangos vertė siekia beveik 89 mln. litų. Suplanuota, kad mokslinių tyrimų erdvės užims 9 tūkst. kv. m plotą. Bendra projekto vertė siekia daugiau nei 150 mln. litų.

Slėnio infrastruktūra nenusileidžia žymiausiems pasaulio analogams, kad ir "švarusis kambarys". Jis įrengtas bendradarbiaujant su Danijos specialistais.  Tai pirmasis Lietuvoje toks kambarys, kuriame dulkelių kiekis ore sumažinamas iki 35 dulkelių vienetų kubinėje pėdoje. Įprastame tokio tūrio oro kiekyje jų yra apie 35 mln. Šiame kambaryje jau dabar atliekami nanotechnologijų, puslaidininkių ir mikroelektronikos elementų tyrimai, atitinkantys aukščiausius kokybės reikalavimus.


Šiame straipsnyje: Santakos slėnisKTUmokslininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Universitetuose gali dėstyti tik žmonės, kurie turi šiuolaikinio lygio mokslo žinias, nes patys yra dirbantys moksle. Tokių žmonių, gerai atliekančių jų pareigas, Lietuvoje nėra. Išsilaikė vieni kūmai, vagiantys mokslui skirtus pinigus. Todėl studijų lygis yra labai prastas. Išvada: norime kvalifikuotos darbo jėgos - susitvarkykime su pinigų skirstymu mokslui. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

AAAA

AAAA portretas
Gan įdomu: pirmiau sunaikiname, išmetame žmones į gatvę (KRMTMTI), o po to po ilgo laiko vėl kuriame iš naujo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių