Kodėl verta studijuoti Kaune?

  • Teksto dydis:

Baigus mokyklą daugelį abiturientų apninka abejonės, ką studijuoti? Tai lemia įvairūs motyvai, tačiau studentų apklausos rodo, kad ne mažiau svarbus šiame apsisprendimo procese ir miesto kriterijus.

Pasak Kauno technologijos universiteto (KTU) Studentų atstovybės prezidento, universiteto absolvento Luko Kijausko, šalia minčių apie studijas ir naujas pažintis prieš atvykstant į miestą studijuoti kiekvienas apgalvoja, ar bus patogu keliauti nuo bendrabučio iki universiteto, kokios naktinio transporto ir laisvalaikio praleidimo galimybės.

Dažnai girdimas posakis, kad Kaunas – tai studentų miestas, Lietuvos studentų sostinė. Pastebima tendencija, kad net vis daugiau vilniečių iškeičia Lietuvos sostinę į jaunatvišką, akademišką ir vis daugiau perspektyvų siūlantį Kauną.

Studentiškas miestas pirmiausia reiškia miesto gyvenimo dinamiškumą, viešųjų erdvių gyvumą, patrauklumą jaunam žmogui, skirtingumo buvimą ir galimybes savirealizacijai.

2017 m. rudenį, Švietimo informacinių technologijų centro (ITC) duomenimis, Kaune buvo net apie 40 tūkst. studentų. Kas vilioja studentus į Kauną? Ką šis miestas gali pasiūlyti jauniems žmonėms?

Kauno geografinė padėtis – pats Lietuvos centras. Be to, atsikrausčius į Kauną viskas randama vienoje vietoje, o miesto centrą nesunkiai galima apeiti pėsčiomis.

"Vos atvykęs į Kauną dažnas maloniai nustemba – čia patogūs dviračių takai, pigus miesto transportas ir daugybė vietų puikiai praleisti laiką, o jų vis daugėja", – teigia L.Kijauskas.

KTU Biomedicininę elektroniką studijuojanti Julija Kravčenko pasakoja: kai apsisprendė inžinerijos mokslus krimsti Kaune, šis jos sprendimas pažįstamųjų rate buvo vertintas gana skeptiškai: "Juk tu iš Vilniaus, tau ten nebus ką veikti". Vis dėlto ji dėl savo pasirinkimo nedvejojusi.

"Kaune galimybės studentams neribotos tiek profesine, tiek saviraiškos, poilsio prasme", – įsitikinusi antrakursė Julija.

Be to, statistiniai duomenys rodo, kad, palyginti su Vilniumi, Kaune gyventi ekonominiu požiūriu labiau apsimoka: nuoma čia apie 43 proc. pigesnė, o pavalgyti restorane galima išleidžiant apie 24 proc. mažiau.

Kaunas – tai ne tik nemokami kino seansai po atviru dangumi, ekskursijos, supažindinančios su Europos paveldo ženklu pažymėta architektūra, gatvės menas ir grafičiai. Kauno pasirengimo tapti 2022 m. Europos kultūros sostine darbai yra tik viena iš priežasčių, kodėl miestas šiuo metu tiesiog pulsuoja kultūra.

Kauno miesto savivaldybės tarybos narys Donatas Večerskis pastebi, kad ne vien studentų gausa parodo, jog miestas yra studentiškas ir jaunatviškas.

"Studentiškas miestas pirmiausia reiškia miesto gyvenimo dinamiškumą, viešųjų erdvių gyvumą, patrauklumą jaunam žmogui, skirtingumo buvimą ir galimybes savirealizacijai", – teigia jis.

Pastarieji metai Kauno regionui itin turtingi investicijų. Pasaulinėms kompanijoms, tokioms kaip "Hella", "Continental", "Hollister" bei Lietuvos investuotojams nusprendus investuoti Kaune, kuriamos naujos darbo vietos.


Šiame straipsnyje: kaunasstudijos Kaunemokslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemaitijos kaunietis

Žemaitijos kaunietis portretas
Tam nereikia.Kalbame ne apie pasaulį,o apie Kauną.Apie pasaulį net nežiopčiok,nes tiek kiek aš jo mačiau,tavo vaizduotė nesutalpins.

Nereikia

Nereikia portretas
meluoti. Daug Europoje ir pasaulyje dar didesniu ir idomesniu miestu, kur ir gyventi idomiau ir studentu daug daugiau, ir mokslo kokybe ir perspektyvos daug didesnes.

?

? portretas
Kodėl neparašyta, kad užsakomasis straipsnis? Kodėl kalbama tik apie KTU? Ar Kaune daugiau nėra kur mokytis???
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių