Kauno meras: Seimo rinkimuose remsiu S. Skvernelį

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošatis Seimo rinkimuose rems su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) dar vieno mandato sieksiantį premjerą Saulių Skvernelį.

Laikinosios sostinės mero teigimu, kartu su „valstiečių“ sąrašu dalyvaus ne tik šiuo metu Seimo LVŽS frakcijai jau priklausantys jo vadovaujamos visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ nariai Aušra Papirtienė ir Gediminas Vasiliauskas. Pasak V. Matijošaičio, į Seimą su „valstiečiais“ galimai kandidatuos ir daugiau organizacijai priklausančių asmenų.

„Valstiečių partija, man atrodo, per šią kadenciją patobulėjo. O premjerą vienareikšmiškai remsiu. Gal man patinka tai, kad abu turime inžinerinį išsilavinimą, abu esame inžinieriai mechanikai, baigę tą pačią specialybę, abu kažkada dirbę teisėsaugoje“, – Eltai teigė V. Matijošaitis, pridurdamas, kad dabartinio premjero vadovavimo Vyriausybei kokybė neprilygsta jo pirmtakams Ministrų Kabinete.

„Tokio logiško, protingo, aiškaus ir atsakingo už savo žodžius (premjero – ELTA) Vyriausybėje nebuvau sutikęs. Aš kalbu apie platų premjerų ratą, nes būnant versle teko bendrauti su visais Vyriausybės vadovais. Jei S. Skvernelis išliktų savo poste dar vieną kadenciją, tai ne tik Kaunui, bet ir visai Lietuvai tikrai, manau, būtų gerai“, – sakė jis.

Premjerą vienareikšmiškai remsiu. Gal man patinka tai, kad abu turime inžinerinį išsilavinimą, abu esame inžinieriai mechanikai, baigę tą pačią specialybę, abu kažkada dirbę teisėsaugoje.

Kauno miesto meras taip pat akcentuoja, kad keletas visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ narių planuoja Seimo rinkimuose kandidatuoti su LVŽS sąrašu.

„Kiek tenka kalbėti su „Vieningo Kauno“ nariais, tai iš mūsų organizacijos yra du žmonės šiuo metu Seime būtent pas Lietuvos valstiečius ir žaliuosius. Manau, kad atsiras ir daugiau einančių kartu su jais į Seimą“, – tvirtino Kauno miesto meras.

Pasak V. Matijošaičio, visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ narių dalyvavimas Seimo rinkimuose nėra blogas ženklas Kauno miestui. Visgi, pasak jo, komiteto nariai stoti į partijas planų neturi.

Šiuo metu Seimo Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijai priklauso du „Vieningo Kauno“ atstovai – A. Papirtienė ir G. Vasiliauskas. Politikai su „valstiečių“ sąrašu planuoja dalyvauti ir ateinančiuose Seimo rinkimuose.

Seimo nariams ir savivaldybių merams turėtų būti leista kandidatuoti tik dvi kadencijas

Kauno miesto meras, reaguodamas į artėjančius rinkimus, taip pat akcentuoja, kad būtų teisingiausia, jog Seimo nariams būtų leista kandidatuoti tik dviem kadencijoms. V. Matijošaičio teigimu, dabartinėms parlamentinėms partijoms būtina valyti savo struktūrą ir pritraukti daugiau jaunimo.

„Būsiu nepopuliarus, bet, mano nuomone, labai gerai būtų, kad daugiau nei dvi kadencijas Seimo narys negalėtų būti. Jei prezidentas (gali kandidatuoti – ELTA) dvi kadencijas, tai ir merui taip pat kelčiau dvi. O dabar, panašu, didesnė dalis Seimo narių pamiršę, kad kadencijos būna. Kokia nauda iš to, kad jie būna“, – kalbėjo V. Matijošaitis.

ELTA primena, kad penktadienį Naisiuose vykusiame LVŽS suvažiavime savo sprendimą dalyvauti Seimo rinkimuose su „valstiečių“ sąrašu pranešė premjeras S. Skvernelis. Vyriausybės vadovas savo kandidatūrą kels Pilaitės-Karoliniškių vienmandatėje apygardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vytautas

vytautas portretas
kiek daug glušių ir KAUNE ,PRIE ŠUSTAUSKO IR KUPČINSKO ,NEBUVO DAR ES PINIGŲ ,DABAR VISI MIESTAI TVARKOSI VILNIUS NET NAUJAS GATVES TIESIA KAIP YRA ES TIESIOGINIAI PINIGAI MIESTO GATVĖM TAISYTI IR KITUR JŲ PANAUDUOTI NEGALIMA ,BET AR GLUŠIAI TAI SUPRANTA ,KAIP NĖRA PINIGŲ AR UŽ UTELES TAISYSI GATVES ,,BET NIEKAS NEPAKLAUSIA KIEK ĮSIKIŠA SAU Į KIŠENĘ TAS MERAS ,JEIGU LAISVĖS ALĖJAI BUVO SKIRTA 16 MILIJONŲ ,IR STT BUVO JAUŪ PRADĖJUSI TŠYRIMĄ ,BET DVASIOS UBAGAI ŽINOKITE TURINT MILIJONUS VISUOMET IŠSIPIRKSI ,NUTILO IR STT,

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Milicininkas milicininką ir supranta! Aš už jį nebalsuosiu, nes mačiau koks jis "profesionalas" ir kokią "profesionalų" vyriausybę subūrė- taip alinti Lietuvos ir tyčiotis iš žmonių negalima!

R.

R. portretas
Koks darnus tarybinių milicininkų duetas.
VISI KOMENTARAI 132

Galerijos

Daugiau straipsnių