Kauno „Akropolio“ „Maxima“ vėl veikia

Gaisras Kauno „Akropolio“ elektros pastotėje buvo greitai užgesintas, žmonės nenukentėjo, tačiau, užtrukus atkurti elektros tiekimą, kai kurios parduotuvės buvo priverstos utilizuoti daugybę maisto prekių.

Atnaujino darbą

Didelę dalį „Akropolio“ užimanti „Maximos“ parduotuvė darbą atnaujino po gaisro praėjus dviem su puse paros. „Maximos XXX“ parduotuvės plotas – 6 768,14 kv. m.

„Džiaugiamės, kad per tokį trumpą laiką pavyko atnaujinti veiklą“, – sakė „Maximos“ operacijų vadovė Irtautė Ščerbavičienė.

Ji pasakojo, kad per tas dienas, kol parduotuvė buvo uždaryta, sulaukė daugybės klausimų, kada vėl pradės veikti. „Tai buvo papildomas stimulas tai padaryti kuo greičiau“, – dėstė I.Ščerbavičienė.

Penktadienį parduotuvė atsidarė dar negalėdama pasiūlyti viso šviežių prekių asortimento, tačiau produktai nuolat keliavo į parduotuvę, buvo pildomos lentynos ir šaldytuvai.

52 tūkst. prekių

Nuo antradienio iki penktadienio „Maximoje“ vyko intensyvūs tvarkymosi ir prekių asortimento pildymo darbai.

Džiaugiamės, kad per tokį trumpą laiką pavyko atnaujinti veiklą.

„Per tą laiką ruošėme utilizuoti prekes, kurios, dingus elektrai, dėl saugumo tapo nebetinkamos vartoti nei žmonėms, nei gyvūnams. Po to valėme visas patalpas, pildėme savo produktų asortimentą naujomis, šviežiomis prekėmis – per tas dvi dienas turėjome pakeisti 15 proc. iš daugiau nei 52 tūkst. prekių asortimento“, – sakė „Maximos“ operacijų vadovė Irtautė Ščerbavičienė.

Po incidento reikėjo keisti elektros kabelius, tad neveikė šaldymo sistemos, kurių reikia šviežių prekių kategorijai ir visiems šaldytiems produktams. Kauno „Akropolio“ komanda dėjo maksimalias pastangas, kad kuo greičiau būtų pakeisti elektros kabeliai, atkurtas elektros tiekimas.

Anot „Maximos“ atstovės, šiuo metu dar yra skaičiuojami visi utilizuoto šviežio ir šaldyto maisto prekių kiekiai ir nuostoliai.

Pastebėjo dūmus palubėje

Šiuo metu vyksta tyrimas, kodėl prasidėjo gaisras. Pirminiais duomenimis, incidentas įvyko dėl gaisro Kauno „Akropolio“ elektros pastotėje, įrengtoje pastato išorėje.

„Dūmus palubėje, viename iš kampų, pastebėjo mūsų apsaugos darbuotoja. Iš karto buvo pradėta vykdyti evakuacija“, – nurodė I.Ščerbavičienė.

Tuo metu parduotuvėje buvo apie 80 darbuotojų ir dar daugiau pirkėjų. „Incidento metu darbuotojai vadovavosi mūsų turimu ekstremalių situacijų valdymo planu. Džiaugiamės, kad, nuskambėjus signalui visi reagavo operatyviai ir be jokių nesusipratimų. Klientai padėjo krepšelius su pirkiniais ir išėjo iš pastato. Nė vienas žmogus nenukentėjo“, – akcentavo I.Ščerbavičienė.

Evakuacija vyko ramiai ir tvarkingai. „Suveikus evakuacijos signalui, tiek prekybos centro lankytojai ir darbuotojai, tiek mūsų visi klientai ir darbuotojai saugiai ir greitai paliko parduotuvės ir prekybos centro patalpas – per maždaug 15 minučių buvo evakuotas ir patikrintas visas prekybos centras“, – sakė „Maximos“ atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Kokia laimė)))

T

T portretas
Eskite parsai

B. B. d.

B. B. d.  portretas
Aš vapše nepasigedau maxes... Velniop ja. Kiek vargšų stovėjo išmestų y gatve iš akropolio... Ėjau pro šaly, žiūrėjau ir zvengiau :-)))))) maxe, akras =dievas :-)))))
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių