Kaune lankėsi Suomijos ambasadorė

Penktadienį Kauno meras Andrius Kupčinskas savo kabinete priėmė Suomijos ambasadorę Ms.Marja-Liisa Kiljunen. Ambasadorė į Kauną atvyko susipažinti su miestu, užmegzti bendradarbiavimo ryšius.

Ambasadorės nuomone, Kaunas yra labai svarbus miestas Lietuvoje savo istorija, kultūriniu paveldu, turintis didelį akademinį potencialą.

Suomijos ambasadorė pateikė prašymą, kad Kaune, ant Putvinskio g. 64 esančio namo būtų įrengta atminimo lenta, skirta Suomijos poetui Henry Parland, kuris anksčiau gyveno šiame name. Jo indėlis kultūrai labai svarbus suomiams.

Kauno miesto meras patikino, kad šis prašymas bus apsvarstytas Pavadinimų sumanymo ir atminimo įamžinimo komisijoje ir ambasada gaus greitai atsakymą dėl šio prašymo.

Susitikimo metu meras su ambasadore aptarė turizmo plėtros galimybes tarp abiejų šalių, kaip būtų galima pritraukti daugiau turistų į Lietuvą iš Suomijos, kad abi šalys galėtų plačiau susipažinti su šalių kultūra, istorija.

Miesto meras taip pat pasiūlė pakviesti Suomijos simfoninį orkestrą pakoncertuoti suremontuotoje Kauno Filharmonijoje. Suomija turi puikius muzikantus, kurie savo talentu galėtų pradžiuginti ir kauniečius.

Meras pabrėžė, kad savivaldybė tikisi surasti finansiškai stiprią kompaniją, kuri valdys Baltijos šalyse didžiausią areną. 


Šiame straipsnyje: suomijos ambasadorė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių