Dingęs plakatas vėl atsirado: šįkart n****i siunčia V. Putiną

  • Teksto dydis:

Užrašą apie rusų karinį laivą dažnai galima matyti ant marškinėlių, automobilių, vėliavėlių ir pan. Ne vienam laivui jau atsidūrus ten, kur buvo siųstas, Kaune atsirado pakoreguotas šios frazės variantas.  

Kaip jau rašėme, tik prasidėjus karui Ukrainoje didžiulis plakatas buvo užkabintas ant pėsčiųjų tilto į Nemuno salą, tačiau po kurio laiko dingo. Dabar toje pačioje vietoje atsirado naujas, tik dar iškalbingesnis. Jo tekstas, švelniai tariant, velniop siunčia Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

Plakato autorius tikisi, kad „dabar šito padugnės eilė“.

Justinos Lasauskaitės, Vilmanto Raupelio nuotr.

Kaip matyti nuotraukoje, linkėjimas dabar skamba taip: „Русский военный PUTIN, иди н***й“ (liet. „Rusų karo PUTINE, eik na***“).

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Pradinė frazė buvo ištarta Ukrainai priklausančią Gyvačių salą Juodojoje jūroje nuo rusų atakos gynusių pasieniečių. Ukrainos pasienietis nesusilaikė, kai iš Rusijos karo laivo išgirdo grasinimą susprogdinti, jei Ukrainos pasieniečiai nepasiduos.

Šiame šūkyje yra necenzūrinių žodžių, tačiau jo naudojimui net ir viešai nei policija, nei Valstybinė lietuvių kalbos komisija priekaištų neturi.

„Įvertinus kokiame kontekste buvo panaudota ši frazė, laikytina, kad tai yra pilietinė pozicija prieš karinę agresiją, todėl policija neplanuoja taikyti atsakomybės už šio šūkio naudojimą tokiame kontekste. Gavę tokių skundų, administracinių teisenų nepradėsime. Kartu iki pergalės! Слава Україні!“ – socialiniame tinkle iš karto pasisakė policijos atstovai.

Kaune yra ir daugiau Ukrainą palaikančių ženklų. Aleksote yra milžiniška Ukrainos vėliava, nupiešta ant betoninės sienos. Taip pat mėlyna ir geltona spalvomis buvo apšviesta „Laisvės kario“ skulptūra, mieste galima pamatyti ne vieną vietą, kur šalia Lietuvos trispalvės plazdena ir Ukrainos vėliava. Taip kauniečiai solidarizuojasi su ukrainiečiais, kurie kovoja prieš agresorę Rusiją.


Šiame straipsnyje: karo laivasPutinasplakatasšūkispalaikymas Ukrainaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių