Nusipelniusiems kauniečiams – garbės ženklai

Antradienį Kauno valstybiniame muzikiniame teatre vyravo itin iškilminga nuotaika. Čia apdovanoti miestui ir Lietuvai nusipelnę kauniečiai.

Aštuoni apdovanoti 2-ojo ir 3-iojo laipsnio Santakos garbės ženklais, du - Kauno miesto burmistro Jono Vileišio pasidabruotais medaliais. Rašytojui Donaldui Kajokui įteikta Bernardo Brazdžionio literatūros premija, siekianti 3 tūkst. eurų. Kūrėjas ją pelnė už eilėraščių knygą „Apie vandenis, medžius ir vėjus“.

"Man didelė garbė gauti B.Brazdžiono vardo premiją", - kalbėjo D.Kajokas ir pridūrė, kad tokio masto kūrėjo kaip B.Brazdžionis neturi nė vienas kitas Lietuvos miestas.

Tarp pagerbtųjų už ypač uolų, sąžiningą darbą, visuomeninę veiklą ir apdovanotųjų Santakos garbės ženklais - Lietuvos aviacijos muziejaus vyr. muziejininkas Jonas Čepas, kuris jau 40 metų domisi bei renka medžiagą apie mūsų tautos didvyrius - lakūnus Steponą Darių, Stasį Girėną, Feliksą Vaitkų.

Į sceną atsiimti tokio paties apdovanojimo žengė ir pirmasis kaunietis, tapęs Lietuvos Garbės donoru. Antanas Damarackas ir toliau aktyviai dalyvauja savanoriškoje neatlygintinoje kraujo donorystės veikloje.

Bendruomenės centro „Girsta“ vadovei Zinaidai Streikienei garbės ženklas įteiktas už Kauno miesto istorinės ir kultūrinės atminties gaivinimą, už tautiškumo ir pilietiškumo ugdymo sklaidą bendruomenėje, už nuoširdų rūpinimąsi bendruomenės nariais.

Zenono Šalnos prasminga visuomeninė veikla taip pat matuojama dešimtmečiais. Jis su bendraminčiais subūręs aktyvių aleksotiškių ratą, kurio pagrindu ir gimė Aleksoto bendruomenės centras, jam vadovauja iki šiol. Kasmet šio centro iniciatyva ir pagalba Aleksote surengiama per 50 renginių, talkų ir socialinių akcijų.

Kauno technikos kolegijos direktoriaus pavaduotoja Marija Jotautienė apdovanota už svarų indėlį formuojant Kauno kaip akademinio miesto įvaizdį bei puoselėjant studijų tradicijas Kaune.

Kauno tarpukario architektūros specialistė Jolita Kančienė išsiskiria aktyvia veikla kultūros, architektūros ir urbanistikos vertybių saugojimo, propagavimo srityje.

Retoms knygoms paaukojęs beveik visą savo gyvenimą kolekcininkas Vidmantas Staniulis garbės ženklo nusipelnė už Kauno miesto, Lietuvos kultūrinės, istorinės veiklos puoselėjimą ir sklaidą.

Krepšinio treneris Edas Nickus apdovanotas už nuopelnus sportui - per ilgus trenerio darbo metus jis yra surengęs daug tarptautinių turnyrų Lietuvoje ir tinkamai atstovavo miestui bei šaliai tarptautiniuose turnyruose užsienyje.

Kauno miesto burmistro Jono Vileišio pasidabruotu medaliu apdovanota  Kauno kamerinio teatro aktorė Violeta Steponkutė-Tamošiūnienė - už indėlį į Kauno miesto kultūrinį gyvenimą ir Kauno kamerinio teatro veiklą.  Taip pat Jono Vileišio pasidabruotu medaliu apdovanotas Gintautas Stasiulevičius -  už nuopelnus Lietuvos rankiniui, Kauno ir Lietuvos vardo garsinimą.

Padėka ir "Tauro" statulėlė įteikta baidarių ir kanojų irklavimo tarptautinės kategorijos treneriui Egidijui Gustui.

"Žiūrėdamas į šiuos žmones esu įsitikinęs, kad Lietuva niekada neišnyks iš žemėlapio. Lietuviai yra per daug užsispyrusi tauta, o ypač kauniečiai", - sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, įteikęs apdovanojimus.

Po iškilmingos ceremonijos teatre vyko šventinis koncertas, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas

Tomas portretas
Šaunuoliai, smagu, kad miestui ir savo veikloms atsidavę kauniečiai yra įvertinami. Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad turime tokius žmones, kurie savo darbais kuria pridėtinę vertę! Sveikinimai apdovanotiesiems!

mmmm

mmmm portretas
sveikinu Kanciene ne uz nuveiktus darbus, o gauta apdovanojima uz viso gyvenimo parazitavima.

karalius

karalius portretas
graudu, apdovanoja bobas uz nieko neveikima ir nieko nenuveikima.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių